Publicador de continguts

Els projectes de l'ONG Ongawa i Selvans, guanyadors del concurs Acció 50 de la Fundació Caixa d'Enginyers

20.12.2017
Els projectes de sostenibilitat "Arròs que il·lumina", de l'ONG Ongawa (34% dels vots), i "Ós Bru i boscos madurs: preservant les joies dels Pirineus", de l'associació Selvans (21% dels vots), són els dos guanyadors del concurs Acció 50, organitzat per la Fundació Caixa d'Enginyers, institució que centra els seus esforços en el desenvolupament integral de la societat.
foto guanyadora sorteig
Mª Pilar Grau Vendrell, guanyadora del sorteig d¿un viatge a Moçambic per a conèixer els projectes que desenvolupa l'ONG Enginyeria sense Fronteres, amb la que la Fundació col·labora

En el marc del 50 aniversari de Caixa d'Enginyers, la seva Fundació ha volgut involucrar als seus socis en la tria dels guanyadors. Per això, el passat mes de juny va obrir un període de participació per a que els socis votessin el seu projecte preferit, integrat en les tres línies solidàries d'actuació (Formació, Reinserció laboral i Sostenibilitat), en reconeixement de la seva implicació i compromís en accions socials. Els participants han entrat en el sorteig d'un viatge a Moçambic per a conèixer els projectes que desenvolupa l'ONG Enginyeria sense Fronteres, amb la que la Fundació col·labora. Mª Pilar Grau Vendrell ha estat la guanyadora del viatge, entre més de 8.000 socis.

Com a resultat, el projecte guanyador del primer premi Arròs que il·lumina de l'ONG Ongawa rebrà una ajuda econòmica de 15.000 euros. El projecte consisteix en una formació orientada a joves africans per a l'operació d'una planta de generació d'electricitat i a dones per a l'operació i explotació comercial del carbó verd generat. L'objectiu és reduir la pobresa a través de l'accés a fonts renovables d'energia neta i assequible que garanteixin la sostenibilitat ambiental en zones rurals aïllades.   

Per altra banda, el segon projecte guanyador Ós Bru i boscos madurs: preservant les joies dels Pirineus, de l'associació Selvans, rebrà una ajuda econòmica de 10.000 euros. En aquest cas, el projecte consisteix en la feina per a la configuració d'un santuari forestal en zona de presència de l'ós, on els boscos i la naturalesa puguin desplegar lliurement tot el seu potencial i la seva maduresa; a més de la compra i manutenció d'un mínim de tres cadells de gos protector de ramats.

Els projectes que van participar en la línia de "Formació" van ser Worldreader (8% dels vots) i Acnur (8% dels vots); i en la línia de "Reinserció laboral", Save the Children (16% dels vots) i Fundació Èxit (13% dels vots).

Aplicacions anidades
Botón noticias fundación

Consulta totes les notícies de la Fundació

 

 

Ves Superior