Publicador de continguts

Instead Technologies és l’startup guanyadora del IX Premi Emprenedoria de la Fundació Caixa d'Enginyers

21.12.2021
El bastó Egara d’Instead Tecnologies pot detectar i advertir a una persona amb ceguesa o deficiència visual sobre obstacles aeris entre el maluc i el cap.

La Fundació Caixa d'Enginyers, l'expressió de la vocació de responsabilitat social corporativa de Caixa d'Enginyers, acaba d'anunciar que l’startup guanyadora de la IX edició del Premi Emprenedoria per a la Ciència la Tecnologia i la Innovació és l'empresa Instead Technologies pel seu projecte denominat Bastó Egara.
Amb una dotació econòmica de 15.000€, aquesta convocatòria reconeix el talent i l'excel·lència professional d'aquelles empreses de l'àmbit de la ciència, la tecnologia i la innovació, amb especial èmfasi en projectes relacionats amb els àmbits de la indústria 4.0, la mobilitat sostenible i les ciutats intel·ligents, medi ambient i energia, innovació i economia circular i alta tecnologia.

Egara és un sistema totalment compatible amb el bastó blanc tradicional, que a més pot detectar i advertir a l'usuari d'obstacles aeris gràcies a tres sensors situats en la part inferior del seu mànec. Per a això utilitza algoritmes d'intel·ligència artificial que s'encarreguen de generar un avís quan existeix un perill situat per sobre de la cintura del subjecte. Això constitueix una millora significativa del bastó guia blanc tradicional. Quan detecta un obstacle, l'usuari rep un senyal en la polsera que està connectada de manera magnètica amb el mànec. Si davant de l'usuari es troba, per exemple, una altra persona, una paret o alguna cosa que el subjecte pugui detectar amb el rastreig normal del bastó, no rep cap avís. D'aquesta manera, evita advertiments repetitius i la necessitat d'atenció contínua.

Localitzada a Elx, Instead Technologies està orientada a ajudar a les persones amb discapacitat i està impulsada per un equip multidisciplinari de la Universitat Miguel Hernández. La companyia està desenvolupant solucions clínicament impactants i competitivament diferenciades per a ajudar a persones amb diferents problemes sensorials i motors. També fabrica i distribueix eines intel·ligents assistides per robots per a la rehabilitació i sistemes personalitzats per a la recerca animal.

Antonio Alarcon, CEO de Instead Technologies, ha comentat: “El nostre objectiu a llarg termini és aconseguir convertir-nos en una empresa líder en el mercat i de referència en el desenvolupament de dispositius d'ajuda per a persones amb diferents tipus de discapacitats i continuar millorant Egara, que es posiciona clarament en el creixent nínxol de mercat de les tecnologies disruptives. Estem molt contents per haver guanyat el Premi Emprenedoria de la Fundació Caixa d'Enginyers. El seu suport i finançament ens ajudaran a donar un gran impuls al projecte”.

L'Organització Mundial de la Salut estima que en el món hi ha 253 milions de persones amb discapacitat visual. D'aquests, 36 milions són cecs i 217 milions tenen una discapacitat moderada o greu. A Europa hi ha més d'un milió de persones usuàries del bastó guia i prop de 10 milions en el món utilitzen aquest dispositiu cada dia. Aquest producte està considerat la millor eina disponible perquè una persona cega o amb discapacitat visual pugui moure's pel seu entorn, i el bastó Egara constitueix una innovació tecnològica que augmenta la seguretat dels seus usuaris.

Iñaki Irisarri, coordinador de la Fundació Caixa d'Enginyers, explica: “Estem molt contents per la qualitat de les candidatures que s'han presentat enguany. Totes elles exposen interessants projectes d’startups en el camp de la indústria 4.0, la mobilitat sostenible i ciutats intel·ligents, medi ambient i energia, innovació i economia circular i alta tecnologia. El nostre objectiu amb aquest premi és ajudar les empreses perquè desenvolupin les seves idees i evolucionar cap a un model econòmic i industrial més sostenible”.

En la present convocatporia s'han rebut 70 candidatures. El premi està emmarcat en l'activitat de la Fundació Caixa d'Enginyers, la qual centra la seva actuació en accions relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient, el suport a les persones en risc d'exclusió social i el foment d'activitats de recerca que contribueixin a perfeccionar el món laboral i empresarial.

Aplicacions anidades
Botón noticias fundación
Ves Superior