Publicador de continguts

La Fundació Caixa d'Enginyers entrega el ‘Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal’

13.10.2021
El projecte guanyador ha estat Keycatch, que detecta i anticipa l'aparició d'infeccions a les piscifactories, problemàtica que causa unes pèrdues econòmiques de 5 bilions d'euros anuals a nivell mundial

La Fundació Caixa d’Enginyers ha entregat el Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal a Keycatch, el projecte guanyador d’aquesta IV edició de la convocatòria. L’acte ha comptat amb la participació del president de la Fundació, Félix Masjuan, que ha fet entrega de la dotació econòmica del premi (10.000 €) a la doctora Sira Mogas, responsable del projecte.

La proposta de Keycatch consisteix en una solució innovadora, que detecta i anticipa l'aparició d'infeccions a les piscifactories, problemàtica que causa unes pèrdues econòmiques de 5 bilions d'euros anuals a nivell mundial. D'aquesta manera es podrà oferir una producció segura, sostenible i amb una reducció de l'ús d'antibiòtics.

Durant la trobada la guanyadora va explicar a Félix Masjuan la tecnologia única que el seu equip ha creat i que està en procés de patentat. Ja s'ha desenvolupat el primer prototip amb grans resultats, la qual cosa està permetent realitzar les primeres proves per a portar-lo al mercat. “La participació en el procés d'acompanyament del Premi per part de la Fundació Caixa d'Enginyers ens ha estat molt útil per a afrontar el repte de definir el model de negoci i organitzar i ordenar totes les idees que teníem”, ha explicat la Sira Mogas. En l'actualitat el projecte es troba en fase de captació de finançament per a poder evolucionar el prototip.

A través d'aquest premi, la Fundació Caixa d'Enginyers impulsa propostes emprenedores i innovadores relacionades amb la ciència i la tecnologia, amb especial focus en projectes dels àmbits de l'enginyeria i que contribueixin a la sostenibilitat i a la cura del medi ambient. Totes aquestes són línies d'actuació en les quals es centra l'activitat de la Fundació i que es sumen a altres àrees de treball, com el suport a les persones en risc d'exclusió social i el foment d'activitats de recerca que contribueixin a perfeccionar el món laboral i empresarial.

Aplicacions anidades
Botón noticias fundación
Ves Superior