Publicador de continguts

La Fundació Caixa Enginyers impulsa la salut financera amb el bot ENGIN

06.06.2024
Obert a tothom, el bot ENGIN es basa en les ciències del comportament per a proposar a cada usuari les solucions més idònies i consells per a millorar la seva economia en funció del seu perfil
Una bona salut financera és clau en la lluita contra les desigualtats, un dels compromisos de Fundació Caixa Enginyers en concordança amb l’ODS 10

Fidel al seu compromís amb la cura de la cultura i la salut financeres, la Fundació Caixa Enginyers, expressió de la vocació de Responsabilitat Social Corporativa del Grup Caixa Enginyers, ha llançat ENGIN: un bot de lliure accés que, basant-se en les ciències del comportament, contribueix a millorar la salut financera de les persones. 

Sobre la base d'un set de preguntes que busquen pautar el perfil de cada usuari, amb els seus comportaments habituals, les seves preocupacions i els seus possibles errors, ENGIN proposa als usuaris les solucions més idònies en cada cas i consells i coneixements per a gaudir d'una millor salut financera.

La salut financera és un aspecte clau per al nostre benestar, ja que consisteix a disposar d'una estabilitat econòmica que ens permet afrontar les nostres necessitats i assolir els nostres objectius vitals i professionals. Una bona salut financera és crucial per a aconseguir una societat veritablement inclusiva i igualitària. Un compromís que la nostra Fundació persegueix en sintonia amb l’ ODS 10 de reducció de les desigualtats”, argumenta l’Iñaki Irisarri, coordinador de la Fundació Caixa Enginyers.


Digue’m com ets i et diré com millorar les teves finances

Les ciències del comportament investiguen la manera en la qual els éssers humans actuem, individuant els errors que cometem de manera sistemàtica per a poder-nos anticipar i corregir les nostres inclinacions irracionals. Això ens permet prendre les millors decisions en diferents àmbits de la nostra vida.

L'aplicació de les ciències del comportament a l'àmbit de l'economia es coneix com a economia del comportament, i ens ajuda a gestionar millor els diners i a assolir els nostres objectius a mig i llarg termini. Ens indica, per exemple, què fer per a estalviar de manera consistent o com invertir els nostres diners sense deixar-nos portar per les emocions. En aquest sentit, ENGIN és una eina que pot ser de grandíssima utilitat per a tota mena de persones, perquè quan es parla de salut financera, cadascun té una situació diferent”, explica Irisarri.

I és que dues persones poden gaudir de la mateixa situació financera, en termes d'ingressos i despeses, la qual cosa es denomina salut financera objectiva, però, alhora, tenen una percepció diferent de la seva situació econòmica sobre la base dels seus objectius, pors i desitjos, la qual cosa es denomina salut financera subjectiva, amb el que la seva salut financera global no és la mateixa per a tots dos. Així, per a entendre la situació econòmica de cada individu no és suficient amb analitzar les xifres amb les que es mou. Cal saber què vol, què el preocupa, quins objectius s'ha posat. ENGIN barreja preguntes de tots dos àmbits, per a oferir les respostes més idònies.

Aplicacions anidades
Botón noticias fundación
Ves Superior