Publicador de continguts

Èxit de la primera patrulla #SensePlàstic!

13.05.2019
La Fundació Caixa d'Enginyers ha col·laborat aquest dissabte, 11 de maig, en la primera patrulla #SensePlàstic a la platja de la Barceloneta per prendre consciència de la contaminació generada per la brossa marina. En la jornada van participar més de 100 voluntaris, entre socis i professionals de l'Entitat. Des d'aquí volem agrair la participació de tots els socis i empleats de Grup que van assistir.

Al final del dia, es van recol·lectar i identificar més de 10 ítems entre els quals destaquen les següents xifres: 5.353 burilles de cigarret, 1.593 fragments de plàstic, 159 taps d'ampolles, 87 palletes o escuradents, 82 bastonets de cotó, 65 llaunes, 45 fragments de poliestirè, 43 xapes de begudes, 40 envasos alimentaris i 29 fragments de vidre.

#SensePlàstic forma part del programa de voluntariat Ocean Initiatives, organitzat per Surfrider Espanya, entitat sense ànim de lucre que treballa per sensibilitzar sobre la problemàtica de la brossa marina i fomentar l'ús de bons hàbits. Amb l'ajuda d'una xarxa internacional de voluntaris que es mobilitzen per mantenir netes les platges i oceans, Surfrider gestiona les patrulles #SensePlàstic, que consisteixen en neteges organitzades per a prendre consciència de la contaminació generada per la brossa marina.

 

Top 10 dels ítems recol·lectats:

5353
Burilles de cigarreta
1593
Fragments de plàstic 2,5-50cm
159
Taps d'ampollas
87
Palletes/escuradents
 
82
Bastonets de cotó
65
Llaunes
45
Fragments de poliestirè 2,5-50cm
 
43
Xapes de begudes
40
Envasos alimentaris
 
29
Fragments de vidre
 

 

Aquesta acció, duta a terme a Barcelona, és la primera de les 6 accions que la Fundació Caixa d'Enginyers realitzarà en aliança amb Surfrider al llarg de l'any. La següent serà el 8 de juny a València i també estan previstes a Alacant, Tarragona, Màlaga i Palma de Mallorca, passada la temporada d'estiu.

Pròximament us anirem informant de les següents dates per a formar part de la patrulla #SinPlástico.

Aplicacions anidades
Botón noticias fundación

Consulta totes les notícies de la Fundació

 

 

Ves Superior