Publicador de continguts

La I edició del Premi idees innovadores Isabel P. Trabal dóna com a guanyador el "KIT Autònom de Serveis Bàsics"

13.11.2018
La Fundació Caixa d'Enginyers ha seleccionat a Mario Pascual Ochoa com a guanyador de la I edició del Premi idees innovadores Isabel P. Trabal, pel seu projecte sobre el disseny i la comercialització del KIT Autònom de Serveis Bàsics.

El guanyador rep com a premi 10.000€ per promoure i desenvolupar el seu projecte, en fase d'iniciació.

L'objectiu d'aquest premi és fomentar la iniciativa emprenedora i impulsar la transformació d'idees de negoci en una realitat, sempre sota els paràmetres de la sostenibilitat, la ciència, la tecnologia i la innovació.

Mario Pascual és arquitecte a Madrid i ha desenvolupat la seva carrera professional en el sector industrial i de l'enginyeria. La seva idea ha estat seleccionada pel jurat tant pel seu component innovador com per la seva aposta per la sostenibilitat i el seu compromís social. Aquest projecte aporta valor i eficiència a les organitzacions del tercer sector que treballen en àrees devastades per catàstrofes naturals, així com per a propietaris de terrenys rústics i/o agrícoles que vulguin comptar amb uns subministraments bàsics.

L'objectiu de l'empresa és el disseny d'un prototip de KIT de subministrament autònom de serveis bàsics com l'aigua potable o l'energia, de fàcil muntatge i desmuntatge, donant prioritat a la sostenibilitat i l'ús de recursos renovables. Concretament, la idea consisteix en el disseny i comercialització d'un mòdul compacte que permeti disposar d'aquests subministraments de manera autònoma en un sol sistema integrat, en condicions d'absència de subministraments bàsics, com en el cas de les catàstrofes naturals o zones rurals aïllades.

El guanyador ha estat seleccionat d'entre 10 iniciatives finalistes. Tots elles han pogut participar d'un programa de mentoring de 3 mesos que els ha servit per avançar en les seves idees de negoci.

Els deu finalistes han estat els projectes myPulpo, de Nacho Balaguer Serra; AQUREM, d'Ernest Marco Urrea; Deriva Conmigo, de Nacho Montserrat Mestre; MakeHappy, de David Fernández López; PisCity de Sergi Ramon Viñas; InvestoSail, d'Albert Val; MOVe-O, d'Helena Aguilar; Disseny i Comercialització del KIT Autònom de Serveis Bàsics, de Mario Pascual Ochoa; Terrakit, de Carmen Larragay Bueno; i AcEnergy, de Jaime López.

La I edició del Premi idees innovadores Isabel P. Trabal és el nou format de concurs que dóna continuïtat als anteriors certàmens Idees Meeting Point i Idees Making Point organitzats per la Fundació Caixa d'Enginyers.

Premi idees innovadores Isabel P. trabal

Aplicacions anidades
Botón noticias fundación
Ves Superior