Publicador de continguts

Fundació Caixa d'Enginyers entrega els premis del concurs Acció 50 a Ongawa i Sèlvans

01.02.2018
Fundació Caixa d'Enginyers, va fer entrega dels premis del concurs Acció 50 a la ONG Ongawa, pel seu projecte de sostenibilitat "Arròs que il·lumina", i a l'Associació Sèlvans, pel seu projecte ecològic "Os Bru i boscos madurs: preservant les joies dels Pirineus".
foto del concurs Acció 50
Josep Oriol Sala, President de la Fundació Caixa d'Enginyers; Belén García, Presidenta de la ONG Ongawa; i el Coordinador General de l'Associació Sèlvans, Jaume Hidalgo, acompanyat d'Stefan Esser.

En el marc del 50 aniversari de Caixa d'Enginyers, la seva Fundació ha volgut involucrar els seus socis en l'elecció dels guanyadors. Per això, va obrir, el darrer mes de juny, un període de participació per a que els socis votessin el seu projecte preferit d'entre els que integren les seves tres línies d'actuació (Formació, Reinserció Laboral i Sostenibilitat), en reconeixement a la seva implicació i compromís en accions socials. Els participants han entrat al sorteig d'un viatge a Moçambic per a conèixer els projectes que duen a terme la ONG Enginyeria Sense Fronteres, amb la que la Fundació col·labora. Mª Pilar Grau Vendrell ha sigut la guanyadora d'entre més de 8.000 socis.

 

Firma Ongawa

 

El projecte guanyador del primer premi "Arròs que il·lumina" de l'ONG Ongawa consisteix en una formació orientada a joves de Tanzània per a l'operació d'una planta de generació d'electricitat i a dones per a l'operació i explotació comercial de carbó verd generat. L'objectiu és reduir la pobresa a través de l'accés a fonts d'energia neta i assequible que garanteixin la sostenibilitat ambiental en zones rurals aïllades. 

 

Firma Selvans

 

Per altra banda, el segon projecte guanyador "Os bru i boscos madurs: preservant les joies dels Pirineus", de l'Associació Sèlvans, consisteix en el treball per a la configuració d'un santuari forestal en zones de presència d'os bru, on els boscos i la naturalesa puguin desplegar lliurement tot el seu potencial i la seva maduresa; a més de la compra i manutenció de cadells de gos protector de ramats. 

Aplicacions anidades
Botón noticias fundación
Ves Superior