Publicador de continguts

“Nereidas” és el projecte guanyador de la 5ª edició del “Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal” de la Fundació Caixa d'Enginyers

15.09.2022
Nereidas facilita la regeneració de la biodiversitat marina a ports comercials i esportius mitjançant esculls artificials fabricats amb impressió 3D. Amb aquest premi, la Fundació impulsa el desenvolupament de propostes emprenedores que fomentin el desenvolupament sostenible i protegeixin el medi ambient. El “Premi Idees Innovadores” té una dotació econòmica de 10.000€ destinats a desenvolupar el projecte guanyador.

La Fundació Caixa d'Enginyers, l'expressió de la vocació de responsabilitat social corporativa de Caixa d'Enginyers, acaba d'anunciar que la startup guanyadora de la 5ª edició del Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal és l'empresa Nereidas, un projecte que va créixer en plena pandèmia i que facilita la regeneració de biodiversitat marina a ports comercials i esportius, gràcies als esculls artificials fabricats amb impressió 3D.

Amb una dotació econòmica de 10.000€, la Fundació Caixa d'Enginyers impulsarà el desenvolupament de Nereidas, amb l'objectiu de donar suport a l'emprenedoria i contribuir a transformar idees de negoci en empreses.

Nereidas és un projecte que contribueix a la sostenibilitat ambiental, a la regeneració de la biodiversitat marina i a convertir el litoral en un sistema actiu de mitigació del canvi climàtic, quelcom que afecta a les condicions de vida i salut de les persones, dels ecosistemes vius i productius dels que tots depenem. Per aconseguir-ho, cultiven posidònies i milloren les aigües portuàries, disminuint la contaminació i incrementant la vida marina. A través del seu sistema “Nereidas: marine regeneration” restauren ecosistemes danyats a zones degradades emprant intel·ligència de materials i tecnologia d'impressió additiva 3D.

Marc Masmiquel, responsable de direcció i disseny 3D de Nereidas, explica: “El canvi climàtic es combat amb ciència i esperança. Som un equip d'enginyers, científics i bussejadors que treballem per regenerar la biodiversitat marina. És tot un honor haver guanyat el Premi Idees Innovadores de la Fundació Caixa d'Enginyers. El seu suport i finançament ens ajudarà a donar un gran impuls al projecte, invertint en nous materials, millores al taller i a sumar alguna impressora 3D a la nostra granja d'impressió, tot això per aconseguir el nostre objectiu: regenerar la biodiversitat marina perquè tots tinguem un futur”.

Els ports estan cada cop més compromesos amb la sostenibilitat ambiental i el compliment dels ODS 2030 (Objectius de Desenvolupament Sostenible 9, 13 i 14). En aquest sentit, Nereidas ofereix un projecte plausible i assumible pel port per poder complir aquests requisits i a més regenerar ambientalment les seves aigües a mitjà i llarg termini.

Iñaki Irisarri, coordinador de la Fundació Caixa d'Enginyers, comena que “la qualitat de les candidatures presentades aquest any ha estat molt alta. Nereidas és un projecte que permetrà dur a terme innovacions en economia circular i en regeneració de biodiversitat marina, generant un impacte molt positiu al medi ambient. Contribuir a que desenvolupin amb èxit la seva idea, per tal de seguir evolucionant cap a un model econòmic i industrial més sostenible, ens enorgulleix”.

A través d'aquest premi, que aquest any ha rebut 126 candidatures, la Fundació Caixa d'Enginyers cerca impulsar propostes d'emprenedors que tinguin projectes enfocats a millorar la qualitat de vida de les persones, donant prioritat a projectes dels àmbits de l'enginyeria, desenvolupament sostenible i el medi ambient.

El 'Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal' compta amb un Comitè de Selecció, format per representants de la Fundació Caixa d'Enginyers i membres de Peninsula Corporate Innovation, encarregats d'avaluar la viabilitat de cada projecte i seleccionar els 10 millors, que reben sessions individuals i en grup, en que acaben de definir les seves idees de negoci durant els tres mesos següents a l'enviament dels projectes.

Aplicacions anidades
Botón noticias fundación
Ves Superior