Publicador de continguts

La Fundació Caixa d’Enginyers ha guardonat amb el Premi Emprenedoria a l'empresa Instead Technologies

23.03.2022
Amb aquest premi, la Fundació Caixa d'Enginyers distingeix el talent i l'excel·lència de nous projectes professionals relacionats amb l'àmbit de la ciència, la tecnologia i la innovació.

La Fundació Caixa d'Enginyers, l'expressió de la vocació de responsabilitat social corporativa de Caixa d'Enginyers, ha celebrat avui a Terrassa la IX edició del Premi Emprenedoria per a la Ciència, la Tecnologia i la Innovació.

L'acte ha tingut lloc a una de les oficines de Caixa d'Enginyers a Terrassa, situada al Passeig del Compte Egara, 1, i ha comptat amb la presència de la Sra. Núria Marín, 2a Tinent d'Alcalde de l'àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, i també Regidora de Projecció de la Ciutat, Indústria i Polígons, Empresa, Ocupació i Formació Professional i Consum i Polítiques de Gènere. El lliurament del Premi ha estat presidit pel President Honorari de Caixa d'Enginyers, Josep Oriol Sala, i també ha comptat amb Eduardo Jover, Fundador d'Instead Tecnologies, i Joaquim López, President de la Càtedra de Recerca en Retinosi Pigmentària Bidons Egara.

L'empresa premiada ha estat Instead Tecnologies amb el seu projecte “Bastó Egara”, un sistema compatible amb el bastó blanc que utilitzen les persones amb ceguesa o deficiència visual que, a més, pot detectar i advertir l'usuari d'obstacles aeris gràcies a tres sensors ubicats a la part inferior del mànec. Instead Tecnologies ha rebut una dotació econòmica de 15.000€ per impulsar i desenvolupar el seu projecte. Instead Tecnologies es tracta d'una startup spin-off de la càtedra Egara, impulsada pel mecenes Joquim Egara, present a l'acte.

“El nostre objectiu a llarg termini és aconseguir convertir-nos en una empresa líder al mercat i de referència en el desenvolupament de dispositius d'ajuda per a persones amb diferents tipus de discapacitats i continuar millorant Egara, que es posiciona clarament al nínxol de mercat de les tecnologies disruptives. Estem molt contents d´haver guanyat el Premi Emprenedoria de la Fundació Caixa d´Enginyers. El seu suport i finançament ens ajudaran a donar un gran impuls al projecte” ha declarat Antonio Alarcón, CEO d'Instead Tecnologies.

Aquesta novena edició del Premi Emprenedoria fa especial èmfasi en projectes relacionats amb el sector de la indústria 4.0, la mobilitat sostenible i ciutats intel·ligents, el medi ambient i l'energia, la innovació i l'economia circular. Es tracta d'uns premis que reconeixen el talent i l'excel·lència professional de les empreses emergents de la societat, per tal de potenciar els negocis beneficiant així el seu desenvolupament.

El guanyador ha estat escollit per un panell d'experts que ha valorat la viabilitat, la factibilitat i la innovació de la proposta.

Josep Oriol Sala, President Honorari de Caixa d'Enginyers i President del jurat del Premi Emprenedoria, explica: “A través d'aquest premi volem donar suport i impulsar el talent dels emprenedors que volen dur a terme projectes innovadors en el marc de la ciència, la tecnologia i la innovació. Per això convidem a participar totes aquelles startups que busquen impulsar els seus projectes en aquests àmbits”.

Aquest premi s’emmarca en l’activitat de la Fundació Caixa d’Enginyers, que centra la seva actuació en accions relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient, el suport a les persones en risc d’exclusió social i el foment d’activitats de recerca que contribueixin a perfeccionar el món laboral i empresarial.

Aplicacions anidades
Botón noticias fundación
Ves Superior