Publicador de continguts

La Fundació Caixa d’Enginyers llança la 6ª Edició del ‘Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal’

17.04.2023

El premi, que deu el nom a Isabel de Portugal Trabal, primera dona enginyera de Catalunya i part del grup fundador de Caixa d'Enginyers, impulsa el desenvolupament de propostes emprenedores, relacionades amb l'enginyeria, el desenvolupament sostenible i el medi ambient, i que estiguin enfocades a millorar la qualitat de vida de les persones.

Aquest 2023, la dotació econòmica del premi que atorga la Fundació és de 15.000€ al projecte guanyador.

El termini de presentació de projectes estarà obert fins el proper dia 28 d'abril.

La Fundació Caixa d'Enginyers obre el termini d'inscripció per a la 6ª edició del 'Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal', concurs que impulsa el desenvolupament de projectes emprenedors en fase inicial i que aquest any compta amb una dotació econòmica de 15.000€ per a la idea guanyadora, 10.000€ en el moment que es conegui el projecte guanyador i aquesta edició, com a novetat, 5.000€ addicionals si el guanyador constitueix l'empresa en els 12 mesos següents a rebre el premi. L'objectiu de la Fundació amb aquest premi és donar suport a l'emprenedoria d'impacte social i contribuir a transformar idees de negoci en empreses. A aquesta convocatòria, l'edició de 2022 de la qual va rebre 126 candidatures, es poden presentar idees de negoci no constituïdes encara com a empresa.

El premi deu el seu nom a Isabel de Portugal Trabal i Tallada, que va formar part del grup fundador de Caixa d'Enginyers, sent la primera dona presidenta de l’Entitat, del 1991 al 2007, i Presidenta d'Honor del 2007 al 2014. Pionera i innovadora i fervent lluitadora per els drets de la igualtat de gènere, Isabel P. Trabal va ser la primera dona “enginyer” a Catalunya i la segona a Espanya.

Mitjançant aquest premi, la Fundació Caixa d'Enginyers busca ajudar a impulsar propostes d'emprenedors que tinguin projectes enfocats en millorar la qualitat de vida de les persones, donant prioritat a projectes dels àmbits de l'enginyeria, el desenvolupament sostenible i el medi ambient. Totes aquestes línies d'actuació que formen part d'un dels tres eixos de la Fundació, “Educació, excel·lència professional i enginyeria”, i que se suma a altres àrees de treball, com el suport a les persones en risc d'exclusió social, el foment d’activitats de recerca que contribueixin a perfeccionar el món laboral i empresarial i la conservació del medi ambient.

“Aquest any celebrem la sisena edició, i des de la seva creació, el nostre objectiu és donar suport perquè els projectes i les idees dels emprenedors d'aquest país puguin ser una realitat i ajudar així a millorar la qualitat de vida de les persones, promovent a la vegada, el desenvolupament sostenible”, destaca Iñaki Irisarri, responsable de la Fundació Caixa d'Enginyers.

El 'Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal' compta amb un Comitè de Selecció encarregat d'avaluar la viabilitat de cada projecte i de seleccionar els 10 finalistes, que rebran mentories individuals i en grup, en què acabaran de definir les seves idees de negoci durant els dos mesos següents a l'enviament dels projectes. Tots els treballs presentats seran avaluats pel Comitè de Selecció amb la informació del formulari d'inscripció, el Business Model Canvas de la seva idea de negoci.

Aquest Comitè està format per representants de la Fundació Caixa d'Enginyers i membres de Peninsula Corporate Innovation, que integra perfils en els àmbits de l'estratègia, els negocis, el màrqueting i la tecnologia. El nom del projecte guanyador es farà públic durant el mes de juliol del 2023.

Les persones interessades poden consultar les bases de la convocatòria i emplenar el formulari d'inscripció a través del web: https://premioideasinnovadoras.com/ca, tenint de termini fins al 28 d'abril de 2023.

Aplicacions anidades
Botón noticias fundación
Ves Superior