Publicador de continguts

Premis de la Fundació Caixa d´Enginyers

13.09.2023
PidGin és el projecte guanyador de la 6ª edició del “Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal” de la Fundació Caixa d'Enginyers

PidGin, gràcies a una tecnologia innovadora, facilita la integració de les persones sordes a tots els àmbits de la societat

Amb aquest premi, la Fundació Caixa d'Enginyers impulsa el desenvolupament de propostes emprenedores enfocades a millorar la qualitat de vida de les persones i generadores d'impacte social, relacionades amb l'enginyeria, la tecnologia i el desenvolupament sostenible.

Aquest any, el “Premi Idees Innovadores” ha incrementat la dotació econòmica fins a 15.000€ destinats a desenvolupar el projecte.

La Fundació Caixa d'Enginyers, l'expressió de la vocació de responsabilitat social corporativa de Caixa d'Enginyers acaba d'anunciar que la idea guanyadora de la 6ª edició del “Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal” és PidGin, un projecte que neix amb la ferma convicció de facilitar la integració de les persones sordes en tots els àmbits de la societat. Ho fa a través d'una innovadora tecnologia – un servei de programari de traducció de llenguatge de senyals a veu i text en temps real – dissenyada per satisfer les necessitats específiques de diferents grups dins de la comunitat de persones sordes.

En aquesta edició, en què la dotació econòmica s'ha incrementat a 15.000€, la Fundació Caixa d'Enginyers impulsarà el desenvolupament de PidGin, amb l'objectiu de donar suport a l'emprenedoria i contribuir a transformar idees de negoci en empreses.

PidGin es basa en un programari de traducció de llenguatge de dades d'intel·ligència artificial. El seu funcionament és simple i potent alhora: quan la persona sorda parla, mitjançant una càmera, el programari capta els moviments de les mans i els tradueix a veu i text en temps real; quan parla la persona sense discapacitat auditiva, el programari reconeix la seva veu i el tradueix a text que apareix a la pantalla. Aquest procés passa de manera fluida, permetent que la comunicació es dugui a terme de manera natural i eficaç. Com que està basat en aprenentatge automàtic, el programari millora el seu rendiment i precisió a mesura que s'utilitza, adaptant-se a les particularitats de cada usuari.

 

Andrés Eduardo Jiménez, fundador de PidGin, explica: “Amb PidGin resolem una problemàtica que afecta milions de persones sordes a nivell global, els quals s'enfronten a multitud d'obstacles a la seva vida quotidiana a causa de la barrera del llenguatge. Per a nosaltres és tot un honor haver guanyat el Premi Idees Innovadores de la Fundació Caixa d'Enginyers. El seu suport i finançament ens permetrà seguir investigant contínuament el llenguatge de senyes i les seves variacions regionals, per mantenir la precisió de la nostra traducció i poder millorar el nostre producte.”

La capacitat de PidGin per oferir una experiència d'usuari excepcional va més enllà de facilitar la comunicació; també té un impacte en la contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En oferir un producte de fàcil ús, PidGin fomenta la inclusió i la igualtat, ajudant a assolir l'ODS 10, que se centra a reduir la desigualtat.

Iñaki Irisarri, coordinador de la Fundació Caixa d'Enginyers, explica: “PidGin neix amb el propòsit de facilitar la integració de les persones sordes a tots els àmbits de la societat, eliminant les barreres de comunicació existents, i ho fa a través de la tecnologia. Ens enorgulleix haver pogut ajudar-los a accelerar la seva idea i poder aportar eines i coneixements per al seu desenvolupament futur. Una idea que, sobretot, busca generar impacte social i ajudar milers de persones.”

A través d'aquest premi, que aquest any ha rebut 158 candidatures, un 25% més que a l'edició del 2022, la Fundació Caixa d'Enginyers cerca impulsar propostes d'emprenedors que tinguin projectes enfocats a millorar la qualitat de vida de les persones, donant prioritat a projectes dels àmbits de lenginyeria, el desenvolupament sostenible i el medi ambient.

El 'Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal' compta amb un Comitè de Selecció, format per representants de la Fundació Caixa d'Enginyers i membres de Peninsula Corporate Innovation, encarregats d'avaluar la viabilitat de cada projecte i seleccionar els 10 millors, que reben sessions individuals i en grup, en què acaben de definir les seves idees de negoci durant els tres mesos següents a l'enviament dels projectes

Fundació Caixa d’Enginyers

La Fundació Caixa d’Enginyers és l’expressió de la vocació de responsabilitat social corporativa de Caixa d’Enginyers. Creada el 2011, la institució té com a objectiu reforçar i vehicular l'acció social de l'Entitat i optimitzar l'eficiència dels recursos.

Aplicacions anidades
Botón noticias fundación
Ves Superior