Publicador de continguts

Fundació Caixa d'Enginyers impulsa tres projectes d'emprenedoria amb el concurs Ideas Making Point

22.02.2018
La Fundació Caixa d'Enginyers ha anunciat els tres guanyadors del seu concurs anual Ideas Making Point, dirigit a emprenedors en els àmbits de la ciència, la tecnologia i la innovació. El jurat ha seleccionat els tres projectes més creatius -Ai Scope, Biothers i Gain Motorcycles-, que rebran una dotació econòmica de 5.000€, 4.000€ i 3.000€ respectivament per fomentar el seu desenvolupament.

A més del seu component innovador, els tres premiats en la present edició han destacat pel seu alt compromís social, un factor clau per a participar en aquest certamen. Dels 40 projectes presentats, la Fundació Caixa d'Enginyers ha seleccionat en aquesta quarta edició propostes dirigides a l'àmbit de la millora de la salut, en concret a la diagnosi de la malària, al sector elèctric i a la innovació i eficiència en el sector del motor.

 

Idees Making Point forma part del conjunt d'iniciatives que desenvolupa la Fundació Caixa d'Enginyers. Aquesta institució té com a objectiu el desenvolupament social, econòmic i cultural dels seus socis i de la societat en general. D'una banda, impulsa l'emprenedoria de projectes relacionats amb la ciència, la tecnologia i la innovació, amb les iniciatives Ideas Making Point i els Premis Emprenedoria. D'altra banda, contribueix al desenvolupament professional de la societat oferint beques, com la Beca Isabel P. Trabal, i cursos de formació, a més d'apostar per la integració social amb la iniciativa Acció 50.

 

Tres projectes guanyadors amb gran impacte social:

  1. AI SCOPE - Detecció de la malària utilitzant la intel·ligència artificial
    Ai Scope és un projecte que té com a objectiu facilitar el diagnòstic de la malària en tots els racons del món a través de l'ús de la intel·ligència artificial i amb una tecnologia open source. Per a això compta, d'una banda, amb un microscopi que realitza l'observació a partir d'una fotografia realitzada amb un mòbil i, per l'altre, conté un software que usant Machine Learning i visió per a ordinador, localitza els paràsits existents en aquesta prova (a través de la fotografia).

  2. BIOTHERS - electricitat generada directament del foc 
    Nabla Thermoelectrics, una spin-off de la Universitat de Girona, està llançant al mercat bioThERS (biomass Thermoelectric Energy Recovery System), un equip capaç de generar electricitat a partir del foc. Aquesta solució permet als habitatges aïllats de la xarxa elèctrica generar la seva pròpia calor i electricitat al mateix temps. A més, es tracta d'energia 100% renovable generada a partir de biomassa i es pot integrar amb altres energies com la fotovoltaica i/o l'eòlica.

  3. GAIN MOTORCYCLES - motos elèctriques i eficients per a un millor repartiment a domicili
    Gain Motorcycles és un projecte que té com a objectiu la fabricació de motos elèctriques. A això s'uneix el desenvolupament d'un software que millora la seva eficiència per fer-les més responsables mediambientalment. El software, a més de per a monitoritzar paràmetres dels components electrònics, està enfocat a empreses de repartiment a domicili, facilitant la millora de les rutes de lliurament de comandes i la gestió de la seva flota.

Més informació sobre els guanyadors a Ideas Making Point.

 

Una edició de Ideas Making Point amb destacades novetats

Fomentar la formació és també un dels objectius de la Fundació Caixa d'Enginyers i, per aquest motiu, aquesta edició d'Ideas Making Point s'ha renovat i ha aportat continguts i cursos online de valor per als emprenedors inscrits al concurs.

A més, una altra novetat d'aquesta edició ha estat que els participants de l'edició passada es podien tornar a presentar, a excepció dels guanyadors.

Aplicacions anidades
Botón noticias fundación

Consulta totes les notícies de la Fundació

 

 

Ves Superior