Publicador de continguts

Premis Bonaplata 2017 per la valoració del patrimoni industrial tècnic i científic

01.12.2017
El passat 29 de novembre es va celebrar el lliurament dels premis BONAPLATA 2017, on hi va participar Víctor Cardona, director RSC / Comunicació de Caixa d'Enginyers.
foto guanyadors
Guanyadors Premis Bonaplata Joves 2017

Aquests Premis estan organitzats per l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya i tenen com a finalitat premiar l'interès per recuperar i difondre el patrimoni industrial de Catalunya. El seu objectiu és sensibilitzar l'opinió pública sobre la importància del patrimoni industrial, testimoni de la nostra història.

Els premis que es van lliurar estaven agrupats en tres categories:

  • Premi Especial de Patrimoni: adreçat a les persones i/o institucions que hagin contribuït a valorar el patrimoni industrial en els aspectes de difusió, promoció del turisme industrial, accions en la didàctica i reivindicacions del patrimoni industrial, persones que hagin destacat algun aspecte concret del patrimoni industrial o del coneixement de la industrialització de Catalunya i a la col·laboració amb algun dels museus integrats en el Sistema del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.
  • Premi Estudis - Fundació Caixa d'Enginyers: als estudis originals relacionats amb el coneixement d'un paisatge industrial o d'un lloc productiu concret, d'una instal·lació industrial, tècnica o científica, de béns mobles o de documentacions industrials, tècniques o científiques.
  • Béns Mobles: als millors treballs de rehabilitació d'instal·lacions o béns mobles industrials, tècnics o científics.

 

PREMI ESTUDIS - FUNDACIÓ CAIXA D'ENGINYERS

El jurat del Premi Estudis - Fundació Caixa d'Enginyers dels Premis Bonaplata, format per Ferran Espuñes Serra, Pere Pascual Domènech, Rosa Serra Rotés i Mercè Tatjer Mir, van decidir atorgar el Premi Estudis patrocinat per Fundació Caixa d'Enginyers, al treball : «Arqueologia i patrimoni Industrial a les comarques de Tarragona », editat per l'Institut d'Estudis Vallencs, EMETERI FABREGAT, NÚRIA JANÉ, FRANCESC MURILLO, SÒNIA ROCA, RAMON ROQUÉ, ANNA I. SERRA, SÒNIA VAQUER I JACOBO VIDAL.

L'Estudi és una mostra de la gran varietat d'indústries existents. Des de Molins de paper, d'oli, adoberies, Fassines, Bòbiles, destil·leries, industria del tabac, escorxadors, vies de transport i comunicacions, residencies, centres associatius i assistencials de treballadors, serveis públics i paisatges.

Aplicacions anidades
Botón noticias fundación

Consulta totes les notícies de la Fundació

 

 

Ves Superior