Publicador de continguts

Fundació Caixa d'Enginyers impulsa l'emprenedoria amb el desenvolupament dels tres projectes guanyadors d'Ideas Making Point

09.01.2017
La Fundació Caixa d'Enginyers ha anunciat oficialment aquest dilluns els tres guanyadors del seu concurs anual dirigit a projectes de l'àmbit emprenedor Ideas Making Point.
foto Ideas Making point

L'entitat ha seleccionat les propostes més creatives en els àmbits de la ciència, la tecnologia i la innovació i atorgarà una dotació econòmica de 5.000€, 4.000€ i 3.000€ respectivament per fomentar el seu desenvolupament.

A més del seu component innovador, els tres premiats en la present edició han destacat pel seu alt compromís social. Dels 37 projectes presentats, la Fundació Caixa d'Enginyers ha seleccionat en aquesta edició propostes dirigides a facilitar aspectes de la vida diària de col·lectius desfavorits o a reforçar les mesures de seguretat tant a la mar com a la carretera.

 

Tres projectes guanyadors amb gran impacte social

En aquest sentit, el primer premi ha estat per Moving Mood, projecte centrat en el disseny de sistemes que donin resposta a la necessitat de vestir-se de persones amb diversitat, fomentant la seva autonomia i introduint la innovació al món de la moda. L'objectiu és integrar l'accessibilitat en el sector tèxtil normalitzant l'acció de compra de més de 390 milions de persones amb diversitat funcional física a tot el món. 

El segon lloc ha estat per a Auxdron Lifeguard, dron dissenyat per a actuacions d'emergència a alta mar que persegueix un objectiu clar, salvar el major nombre de vides possibles. El projecte consisteix en el disseny d'un dispositiu que compti amb dos flotadors emmagatzemats de manera compacta i proporcionin el suport de flotabilitat necessari per calmar i protegir a la víctima fins a l'arribada dels equips de salvament. 

Finalment, la tercera proposta premiada ha estat la de Orbit, projecte que consisteix en la instal·lació de semàfors intel·ligents situats en punts estratègics de circulació com a entrades i sortides de municipis. Els dispositius s'anticipen a possibles conflictes de mobilitat definint patrons de comportament per establir freqüències de canvi adaptades a la franja horària, el flux de cotxes o la tipologia de vehicles en circulació. 

A més, els guanyadors i altres tres finalistes podran gaudir de tres mesos com a membres de l'espai de coworking Makers of Barcelona (MOB).

 

Tres edicions recolzant al sector emprenedor

La Fundació Caixa d'Enginyers va engegar aquest concurs el passat mes de juliol després de la celebració de dues edicions anteriors: Idees per al progrés (2014) i Idees Meeting Point (2015). Aquest certamen reforça el continu compromís de l'entitat amb el desenvolupament social i econòmic en incentivar projectes emprenedors amb un fort component innovador. 

Per a la tercera edició d'aquesta iniciativa l'entitat va desenvolupar una plataforma basada en el model P2P que fomentava la filosofia de treball col·laboratiu amb l'objectiu que els participants poguessin optar per presentar les seves idees en la plataforma o bé adherir-se a altres projectes ja creats en els quals el seu perfil suposés una aportació de valor i talent per al seu progrés.

Imatges dels projectes guanyadors en alta resolució.

Aplicacions anidades
Botón noticias fundación

Consulta totes les notícies de la Fundació

 

 

Ves Superior