Slider cabecera colabora Mujeres sin hogar
Campaña Ninguna mujer sin hogar

Cap dona sense llar

 

Cada nit, 117 dones dormen als carrers de Barcelona. Són minoria als carrers, però pateixen altres maneres de sensellarisme profundament invisibilitzades que tenen lloc en l'àmbit domèstic. Parlem de dones que viuen en habitatges insegurs, inadequats o en habitacions de relloguer que avui poden pagar, però demà no. Dones que pateixen situacions d’explotació i relacions d’abús a canvi d’un sostre. Dones que es veuen obligades a “ocupar” el sofà de familiars, amics i coneguts, i, fins i tot, dones que inicien o mantenen relacions tòxiques per no acabar al carrer.

Malviure a la via pública és l’última fase d’un procés llarg de pèrdues i privacions. Allà senten por i inseguretat constantment, pateixen més violència i, a més, es troben amb serveis d’atenció molt masculinitzats, on les seves necessitats no tenen espai.

Totes són històries marcades per la violència masclista, els traumes o la por, en les quals els estigmes socials i sentiments de vergonya fan que elles mateixes vulguin ser invisibles, a més d’estar invisibilitzades per una societat que les rebutja i ignora.

La Fundació Caixa d'Enginyers s'uneix a ASSÍS que treballa, des de fa sis anys, en un programa pioner a l’Estat per a dones sense llar, amb recursos específics i un equip de professionals amb perspectiva especialitzats en gènere, per garantir els seus drets bàsics, com l’alimentació, l’accés a la salut i la higiene i un allotjament estable i segur, així com per acompanyar els seus processos de recuperació i inserció sociolaboral.

Ninguna mujer sin hogar - donativos

Ens ajudes a que més dones supervivents recuperin la seva vida?

  • Amb 50 € → Accés a dutxes i productes d’higiene per a una dona sense llar durant tres mesos
  • Amb 100 € → Una setmana d'allotjament als recursos de Dones amb Llar
  • Amb 200 € → Acompanyament social específic durant un mes per a una dona sense llar
  • Amb 300 € → Orientació i formació per a la inserció laboral durant dos mesos per a una dona
Boton haz aportacion

 

Fes la teva aportació a través de transferència

 

Ninguna mujer sin hogar - saber más

Vols saber més sobre el sensellarisme femení?

El perquè, les xifres i les històries que amaga. Posem context a un problema social, del qual es parla poc. Conèixer la història 

 

Actividad fundación - colabora 2022

 

La Fundació Caixa d'Enginyers per una societat amb millor qualitat de vida

 

La pobresa afecta cada cop més persones i més diverses.
En realitat, potser és més convenient parlar de persones en risc d'exclusió social, ja que són situacions complexes en què els problemes econòmics són conseqüència o part d'un entramat de factors, com ara la incapacitat per accedir a una feina, la precarietat laboral, les dificultats per tenir un habitatge, la violència masclista o l’escassetat de xarxes familiars i d’ajuda.

El resultat és una realitat difícil de canviar sense intervenció ni ajuda. Milions de persones al teu voltant no poden accedir a una feina que els permeti subsistir, fins i tot és possible que per múltiples motius quedin fora de les proteccions socials que ofereix l'Estat.

Si la pobresa i l'exclusió social generen desigualtats que s’hi queden, i alhora cada vegada afecten més part de la població, com serà la societat dels propers anys?, què podem fer per canviar-ho?

Això és el que ens plantegem a la Fundació Caixa d'Enginyers.
Volem actuar per contribuir a millorar la qualitat de vida del nostre entorn.
Ara i per al futur, volem una societat més justa, igualitària i feliç.

 

Com?

 

Hem creat un pla per generar un impacte en tres moments diferents del cicle de la pobresa, mitjançant tres projectes diferents que volen impulsar canvis amb un pla d'acció clar, concret i transparent. Hi vols col·laborar?

 

 

Total recollit: 11.500 € de 45.000 €

 

Per què fer una donació a través de la Fundació Caixa d'Enginyers?

Investiguem i contrastem cada projecte per assegurar que sigui clar, transparent i que aporti valor real a la societat.

Els nostres col·laboradors:

  • Fundació Formació i Treball
  • Càritas
  • Assís

 

Les donacions* rebudes es lliuraran íntegrament als nostres col·laboradors.

 

 

Aplicacions anidades
Boton haz aportacion

 

Fes la teva aportació a través de transferència

 

Pie trato fiscal donaciones

*Les donacions tenen un tracte fiscal favorable: són deduïbles en la quota íntegra de l'IRPF, fins a un 80% per als primers 150 € i un 35% per a la resta, augmentant al 40% si en els dos anys anteriors s'han fet donacions a la mateixa entitat, per import igual o superior al de l'any precedent. A la quota de l'Impost sobre Societats, la deducció és del 35%, augmentant al 40% si en els dos anys anteriors s'han fet donacions a la mateixa entitat, per import igual o superior al de l'any precedent.

 

 

Ves Superior