Slider reinsercion
Contenido Reinserción

 

Col·laborem amb diferents organitzacions amb l'objectiu de construir una societat més justa.

Agrupador FAQS Reinsercion
fletxa obrir FAQ tancar FAQ

En aliança amb ASCA hem creat un Fons per a finançar projectes d'emprenedors, a interès zero, en el camp de la ciència, la innovació i la sostenibilitat.

El fons ha permès ja la creació de dues empreses en l'àmbit de la sensibilització per la protecció del medi ambient i les energies renovables.

Més informació sobre els projectes als següents enllaços:

fletxa obrir FAQ tancar FAQ

Contribució al projecte “Sensibilització social i ambiental per a tasques de cooperació al desenvolupament sostenible a Vitòria-Gasteiz (País Basc)”, la finalitat del qual és la realització d'activitats per a la informació i formació de l'opinió pública que busquen la presa de consciència de la societat desenvolupada sobre altres realitats basades en les experiències pròpies i alienes viscudes als països més desfavorits.

fletxa obrir FAQ tancar FAQ
imagen auditori

Ens impliquem en el projecte "Et toca a tu", en què s'utilitza la música com a eina d'integració social, amb la col·laboració dels músics de l’OBS. Els participants no només aprenen conceptes tècnics del món de la música sinó també treballen altres aspectes individuals i grupals com son la motivació personal, la superació, la constància i el respecte mutu.

fletxa obrir FAQ tancar FAQ

Contribució al projecte “Dones amb Llar” amb el qual s'ha pogut acompanyar més de 270 dones sense llar, garantint els seus drets bàsics com ara l'alimentació, l'accés a la salut i la higiene, a la tecnologia i a un allotjament estable i segur. A més de fer un seguiment psicosocial i facilitar formacions per a la inserció laboral.

fletxa obrir FAQ tancar FAQ

Col·laboració en la sisena edició del projecte “Clic”, un programa socioeducatiu dirigit a adolescents i joves, en el qual es fomenta el desenvolupament del seu potencial i s'usa la formació en el camp de les noves tecnologies com a eina d'inclusió social. En aquesta edició en 2022 han participat un total de 36 joves.

imagen IRES

fletxa obrir FAQ tancar FAQ

Hi vam col·laborar a través del programa d'ajuda internacional a favor de les persones afectades pel conflicte d'Ucraïna per tal que, des de la Creu Roja, es pogués continuar desenvolupant un treball d'assistència als afectats pel conflicte, com ara oferir assistència sanitària i articles de primera necessitat. A més, des de la Fundació vam fer una crida a tots els socis i sòcies de Caixa d'Enginyers perquè poguessin col·laborar amb la causa. Vam arribar a més de 1.000 donacions que, juntament amb una aportació addicional del Grup Caixa d'Enginyers, van permetre fer un lliurament de 115.000 euros a la Creu Roja.

fletxa obrir FAQ tancar FAQ

Col·laborem amb el programa d'acollida de refugiats que desenvolupa aquesta entitat per a la seva plena integració i per implicar a la població universitària en les accions d'acollida i acompanyament. Un total de 73 refugiats han participat en el 2017 en el programa.

Més informació al següent enllaç.

fletxa obrir FAQ tancar FAQ

Col·laboració a través del Servei d'Ajuda Econòmica (SAE), un programa d'acolliment i acompanyament a persones i famílies en situació de vulnerabilitat i/o urgència social. Es durà a terme en sis localitats de la província de Barcelona on es beneficiaran més de 3.500 llars i més de 10.000 persones puguin tenir accés a una vida millor.

fletxa obrir FAQ tancar FAQ

Col·laboració amb Palau Vincles en el projecte “Un toc de Salt”, que, a través de la música, ha permès treballar sobre els aspectes psicosocials i psicoemocionals i potenciar habilitats, competències i valors que estimulen i acompanyen a les i els joves en el seu desenvolupament i benestar integral. En 2022 hem impulsat l'organització de píndoles formatives en les quals han participat un total de 22 joves.

fletxa obrir FAQ tancar FAQ

Promotors del programa de recerca d’ocupació i transició de carrera professional¬ amb l'objectiu d'ajudar professionals en situació de crisi i amb la voluntat de contribuir a la recuperació social de persones més grans de 40 anys que estiguin passant una situació professional adversa, amb especial atenció a dones que trobin en aquest programa una oportunitat per millorar-ne l’ocupabilitat. Hem comptat amb 50 participants.

fletxa obrir FAQ tancar FAQ

Hem col·laborat amb el projecte d'assessorament laboral a Badalona, on s'ha divulgat l'ús del català entre les persones nouvingudes, juntament amb les entitats de referència del barri, els agents socials i altres, perquè el català es converteixi en una eina de cohesió social i afavoreixi la inserció laboral. S'han fet diversos tallers d'assessorament i orientació, així com la facilitació de manuals de vocabulari bàsic per a diferents sectors i situacions.

fletxa obrir FAQ tancar FAQ

BCN Fem Tech és un projecte creat per Formació i Treball juntament amb Factoria F5 i impulsat per la Fundació Caixa d'Enginyers, el qual va adreçat a dones en situació de vulnerabilitat i que consisteix en un curs becat de desenvolupament web full stack de sis mesos i en la posterior incorporació al sector tecnològic.
Una iniciativa a la qual donem suport pel seu doble objectiu social: combatre la bretxa de gènere en la tecnologia i donar l'oportunitat a dones d'accedir a un sector amb una demanda creixent i òptimes condicions laborals. D’aquesta manera es trenca amb el cicle de precarietat i la pobresa femenina. .