Publicador de continguts

Finances al servei d'un planeta millor

06.03.2024
Encunyat per la Comissió Europea, el terme Finances Sostenibles engloba totes aquelles decisions d'inversió que es prenen valorant factors socials i ambientals. Decisions que tenen en compte conceptes com la Inversió Socialment Responsable (ISR), taxonomia verda o criteris ESG per a incorporar elements ambientals, socials i de bon govern en la gestió empresarial.
_EMPTY_VALUE_
Daniel Sullà, Director General de Caixa Enginyers Gestió

Segons un informe recent de l'Observatori Espanyol del Finançament Sostenible (OFISO), en 2022 el Finançament Sostenible va aconseguir a Espanya una mica més de 60.000 milions d'euros, amb un increment rècord del 9%.

Malgrat algunes dificultats experimentades pel mercat, els productes sostenibles han mostrat una notable resiliència i han continuat guanyant terreny al país: al marge del Tresor Públic, el 21% dels bons finançats pertanyen a una categoria sostenible, percentatge que en 2022 arribava al 54% en el sector corporatiu. Més encara, aproximadament el 35% dels actius sota gestió en fons espanyols està en productes classificats com a article 8 o 9 segons el Reglament de Divulgació de Finances Sostenibles (SFDR) –quan, en 2021, únicament aconseguien el 9%.

A Caixa Enginyers tenim molt a dir i aportar sobre aquest tema com a entitat amb un llarg historial de compromís amb la sostenibilitat, i En aquest sentit, ens complau especialment destacar un reconeixement tan significatiu com el rebut durant l'última edició dels prestigiosos premis "Champions ESG 2024" de MainStreet Partners. Ens enorgulleix compartir que la nostra banca cooperativa ha estat distingida com l'única entitat espanyola guardonada en aquesta ocasió.

Aquest reconeixement ha estat atorgat a un dels fons d'inversió de la Gestora de Caixa Enginyers, després d'una exhaustiva anàlisi de 7.700 fons i més de 360 gestores.

Si t'interessa, pots continuar llegint l'article aquí.

Aplicacions anidades
Botón noticias económicas
Ves Superior