Publicador de continguts

Caixa d’Enginyers avança l’ingrés de la Renda Mínima Vital als seus socis

10.08.2020
Caixa d’Enginyers segueix anticipant la pensió i la prestació d’atur més enllà de l’Estat d’Alarma com a mesura per a mitigar els efectes de la pandèmia de la COVID-19

Caixa d’Enginyers ha implementat l’avançament de l’ingrés de la Renda Mínima Vital als socis i sòcies beneficiaris de la prestació, com a nova mesura per a mitigar l’impacte econòmic generat per la pandèmia de la COVID-19. A més, la cooperativa de crèdit segueix anticipant uns dies l’ingrés de la pensió de la Seguretat Social i de la prestació de l’atur, més enllà de l’Estat d’Alarma, a diferència de la majoria d’entitats bancàries.

Els beneficiaris de la Renda Mínima Vital cobren la prestació el primer dia laborable del mes, però Caixa d’Enginyers ha decidit avançar-la per a què els seus socis i sòcies puguin disposar de l’ingrés uns dies abans de la data habitual, en la mateixa línia de la bestreta de la pensió i la prestació d’atur -una mesura implementada a l’abril que segueix activa a dia d’avui-.

La nova mesura de Caixa d’Enginyers, vigent des del passat mes de juliol, forma part del paquet de mesures que l’Entitat ha impulsat des de l’1 d’abril arran del decret d’Estat d’Alarma per cobrir les necessitats financeres i asseguradores dels seus socis i mitigar l’impacte econòmic generat per la COVID-19. La darrera mesura anunciada per Caixa d’Enginyers va ser l’exempció del pagament de la comissió de manteniment a aquells socis i sòcies afectats per un Expedient de Regulació Temporal Ocupació (ERTO).

D’entre les mesures adreçades a particulars, professionals, autònoms, empreses i col·lectius vulnerables destaquen la posada a disposició dels socis de les moratòries de préstecs hipotecaris i personals impulsades pel Govern, que permeten la suspensió del pagament de fins a tres quotes; i que es complementa amb la iniciativa sectorial impulsada per la UNACC que permet l’ajornament del pagament de capital d’entre 6 i 12 mesos, per així facilitar a fer front als deutes.

En la mateixa línia, Caixa d’Enginyers ha impulsat accions com l’exempció del pagament de la comissió de TPV als comerços afectats per l’Estat d’Alarma, l’ampliació de l’import i termini de devolució de la Bestreta Nòmina, o la reducció dels tipus d’interès dels pagaments aplaçats en les compres i fraccionament amb targeta de crèdit. A més, s’ha adherit a diferents iniciatives públiques de finançament amb aval.

Tanmateix, a través de Caixa Enginyers Vida i Pensions, el grup cooperatiu de crèdit s’ha sumat a la iniciativa impulsada per la patronal del sector assegurador UNESPA de creació d’un fons solidari amb l'objectiu de protegir més de 700.000 professionals sanitaris que lluiten per a contenir la pandèmia del coronavirus a Espanya amb una pòlissa col·lectiva de 37 milions d'euros.

En la mateixa línia, la Fundació Caixa d’Enginyers, l’expressió de la vocació de responsabilitat social corporativa de Caixa d’Enginyers, s’ha sumat al llarg dels darrers mesos a dues iniciatives solidàries. D’una banda, a la campanya recaptació de fons per dotar de material de prevenció i seguretat sanitària als 8.200 voluntaris de Creu Roja que han col·laborat activament durant l’emergència sanitària en el marc del Pla Creu Roja RESPON enfront la COVID-19 activat per Creu Roja. I, d’altra banda, al projecte SAE de Càritas per cobrir les necessitats de col·lectius vulnerables.

Aplicacions anidades
Ves Superior