Publicador de continguts

El CE Iberian Equity, FI, entre els fons de borsa espanyola que millor capeja el temporal

21.04.2020
La inestabilitat dels mercats després de la pandèmia ha provocat que cap fons de borsa espanyola que formi part de la categoria de renda variable hagi tancat en positiu el mes de març ni el primer trimestre. Tot i això, 33 fons han caigut menys que l’Ibex en aquesta categoria, entre els quals destaca el fons de Caixa d’Enginyers CE Iberian Equity, FI.

El CE Iberian Equity, FI, s’ha situat en el segon lloc d’aquest rànquing, amb una rendibilitat del -16,05% el mes de març, quedant així el saldo del trimestre en el -25,13%.

Dídac Pérez Alonso, gestor del fons de Caixa Enginyers Gestió, explica que el millor comportament relatiu ve explicat principalment per dos motius:

“El principal és gràcies a un posicionament més defensiu que l’índex de referència, no només en termes d’exposició al cicle econòmic sinó també per la qualitat i sostenibilitat dels models de negoci de les companyies que integren la cartera. Per altra banda, el fons també s’ha beneficiat d’una contribució positiva derivada dels majors nivells de liquiditat respecte la mitjana històrica (a finals de febrer el fons pivotava sobre nivells de liquiditat de dígit alt)”.   

A tancament de març, la cartera estava formada per 22 companyies, representant les 10 més grans aproximadament un 60% de la cartera. Les 10 principals posicions eren per aquest ordre: Grifols, Inditex, Vidrala, Corticeira Amorim, Coca Cola European Partners, Jeronimo Martins, FAES Farma, Viscofan, Catalana Occidente i Cellnex.

Per llegir la notícia completa segueix aquests enllaços:

Funds People: La clave del éxito de los fondos de bolsa española que mejor han esquivado las caídas de marzo

Funds People: Los fondos de bolsa española que se han comportado mejor que el Ibex en marzo y en el primer trimestre de 2020

Aplicacions anidades
Ves Superior