Publicador de continguts

Caixa Enginyers Gestió participa en el Meeting Point de Barcelona organitzat per FundsPeople sobre el futur de la gestió d'actius

20.06.2024

Les entitats afronten un escenari complex en què han de fer front a diversos reptes. D'una banda, hi ha el tsunami regulador amb la Retail Investment Strategy (RIS), l'aparició de nous actius digitals o la consolidació de la normativa de sostenibilitat; i, d'altra banda, també han d'adaptar les seves inversions al nou cicle de política monetària per mantenir la rendibilitat dels clients.

La normativa ha centrat bona part del debat del primer Meeting Point de Barcelona organitzat per FundsPeople. Per a Daniel Sullà, director general de Caixa Enginyers Gestió, "l'essència de la norma és canalitzar més fluxos minoristes als mercats de capitals alhora que facilitar l'accés als vehicles d'inversió".

En la seva opinió, l'impacte d'aquesta regulació ve per diversos fronts. D'una banda, afecta les gestores (fàbrica) en el value for money o la creació de benchmarks. "No deixa de ser una intervenció de preus, que pot no distingir diferents propostes de valor a mitjà i llarg termini. Però també afecta els comercialitzadors (distribuïdors), ja que, podria haver-hi un canvi radical en el seu model de negoci i, si això passa, les gestores hauran de canviar la seva oferta de producte", avisa.

Pots llegir el detall de la notícia aquí.

Aplicacions anidades
Botón noticias económicas
Ves Superior