Publicador de continguts

El 75% del patrimoni en plans de pensions del Grup Caixa d'Enginyers ja incorpora l'etiqueta ISR

25.10.2021
El pla de pensions CE Multigestió ISR, PP s'afegeix al catàleg de productes amb etiqueta ISR de l'Entitat, sumant ja aquest tipus d'inversió el 75% de tot el patrimoni gestionat de plans.

Caixa Enginyers Vida i Pensions gestiona actualment 405 milions d'euros en plans de pensions, dels quals el 75% (303 milions d'euros) s'inverteixen sota criteris socialment responsables.

El pla de pensions CE Multigestió ISR, PP és el tercer pla de pensions que incorpora en la seva denominació l'etiqueta ISR.

Veure infografia del CE Multigestió ISR, PP

Caixa Enginyers Vida i Pensions ha aconseguit que el 75% del patrimoni gestionat en plans de pensions incorpori l'etiqueta ISR en la seva denominació. Això significa que, del total dels 405 milions d'euros que l'Entitat gestiona en plans de pensions, 303 milions corresponen a plans ISR.

D'acord amb el compromís del Grup Caixa d'Enginyers de contribuir al creixement sostenible de l'economia, Caixa Enginyers Vida i Pensions ha estat pionera al mercat espanyol en el llançament de plans de pensions del sistema individual gestionats sota una estratègia d'inversió socialment responsable (ISR).

Tots els plans de pensions del Grup Caixa d'Enginyers incorporen exclusions en armament, tabac, pràctiques agressives de generació d'energia, altres exclusions climàtiques (principalment en petroli i carbó) i tot aquell deute governamental que estigui en els dos quartils inferiors de l'Índex de Desenvolupament Humà.

El pla de pensions CE Multigestió ISR, PP s'afegeix ara al catàleg de productes amb etiqueta ISR de l'Entitat. És a dir que, a més de totes aquestes exclusions ja existents, la seva nova política d'inversions, integrarà factors Ambientals, Socials i de Govern corporatiu (ASG) en l'anàlisi financer, mantenint el mateix perfil de risc i vocació inversora que en l'actualitat.

Aquest pla de pensions de renda variable global gestiona un patrimoni de 164 milions d'euros i ostenta la màxima qualificació (5 estrelles) en el rànquing Morningstar, que avalua la qualitat dels vehicles d'inversió tenint en compte la seva rendibilitat, el risc i les comissions i elabora la seva pròpia qualificació a partir de les dades dels últims 3, 5 i 10 anys.

Per a l’Antoni Fernández, director general de Caixa Enginyers Vida i Pensions: “Aquest canvi forma part del compromís del Grup Caixa d'Enginyers de fomentar la implicació ambiental, social i de bon govern corporatiu i, d'aquesta manera, contribuir activament a la transició cap a una economia justa i sostenible”.

El CE Multigestió ISR, PP complementa l'oferta de plans de pensions amb etiqueta ISR del Grup Caixa d'Enginyers, formada pel CE Gobal Sustainability ISR, PP i el CE Climate Sustainability ISR, PP, que en 2020 i en 2021 va rebre el Premi Morningstar Spain Fund Awards en la categoria de Millor Pla de Pensions Mixt. Aquest pla, que inverteix el 50% del seu patrimoni en renda variable i el 50% restant en renda fixa, es caracteritza per invertir en companyies seleccionades a partir de criteris ISR, amb especial èmfasi en el respecte pel medi ambient i en el compliment dels objectius de la COP21 en matèria d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle.

Cal destacar que en el rànquing de sostenibilitat elaborat per Morningstar en col·laboració amb Sustainalytics, tots els plans de pensions individuals del Grup Caixa d'Enginyers ostenten la màxima qualificació (5 globus) excepte un, que en té 4. Aquesta classificació mesura el grau en el qual les empreses incloses en un fons estan gestionant els riscos i oportunitats ASG (Ambiental, Social i de Govern Corporatiu) en comparació amb fons similars.

Model de banca cooperativa, responsable i sostenible

El compromís de l'Entitat per impactar positivament en la societat es materialitza amb una oferta pionera de productes financers i plans de pensions socialment responsables, amb l'objectiu d'alinear la inversió creditícia, financera i la previsió amb els compromisos mundials de l'Acord de París i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible fixats en l'Agenda 2030, per a promoure la lluita contra el canvi climàtic i contribuir a millorar l'eficiència energètica. Així, en línia amb el model de banca cooperativa i responsable, el Grup crea, gestiona i assessora en carteres d'inversió i plans de pensions incorporant sempre l'anàlisi de factors ASG, aportant un filtre de qualitat addicional en totes les inversions.

Aplicacions anidades
Ves Superior