Publicador de continguts

El Grup Caixa d'Enginyers i els seus socis col·laboren amb la Creu Roja per oferir ajuda sanitària als afectats pel conflicte a Ucraïna

29.04.2022
La campanya, liderada pel Grup Caixa d’Enginyers, ha recollit 130.000 euros per donar suport a la Creu Roja amb l’objectiu d’oferir ajuda sanitària i articles de primera necessitat als afectats pel conflicte d'Ucraïna.

El grup cooperatiu financer i assegurador Caixa d'Enginyers va posar en marxa al mes de març una campanya amb la Creu Roja per donar suport als afectats pel conflicte a Ucraïna. Gràcies a les aportacions dels seus socis i sòcies i al propi Grup s’han recaptat 130.000 euros per donar resposta a les necessitats humanitàries dels afectats.

La intervenció s’ha centrat en 7 eixos prioritaris: cobrir les necessitats bàsiques dels desplaçats pel conflicte, enfortir el benestar emocional dels afectats, assistència jurídica en el procés de sol·licitud de protecció internacional, reforç de competències i habilitats per a l'autonomia personal, establir itineraris d'inserció laboral, crear xarxes amb la societat d'acollida i foment d'una participació ciutadana igualitària i l’ èxit escolar, reforçant i donant suport a la escolarització.

Gràcies a la recaptació global de la campanya , més de 31.000 persones han rebut assistència sanitària i articles de primera necessitat. Així mateix, 31.644 persones han estat acollides a les diferents províncies d’Espanya i s’han atès a prop de 10.000 demandes telefòniques i a través de les xarxes socials.

Per altra banda, els equips de voluntariat han realitzat una primera atenció en els punts d’acollida posant en marxa diferents activitats dirigides de lleure per acompanyar els nens i joves procedents d'Ucraïna, acompanyant i atenent les diferents necessitats i generant espais d'entreteniment.

El president de Caixa d'Enginyers, Félix Masjuan, ha declarat que “En situacions com l’actual és imprescindible respondre amb solidaritat i empatia per part de totes les entitats i destinar l'ajuda necessària a tots aquells que estan vivint aquest terrible conflicte. En la nostra aposta pel model cooperatiu, Caixa d’Enginyers té un gran compromís amb les causes socials, i l’impuls d'iniciatives d'acció social i el foment del voluntariat són una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demana la societat”.

En aquest sentit, la cooperativa de crèdit ha realitzat dues aportacions a través de la seva matriu Caixa d'Enginyers i la seva Fundació, aquesta última procedent dels Fons Solidaris, Fonengin ISR, FI i CdE ODS Impact ISR, FI, i el pla de pensions solidari CI Global Sustainability ISR, PP, que destinen una part dels seus beneficis a causes socials i mediambientals.

Aquest acord amb la Creu Roja, així com totes les iniciatives que la companyia està duent a terme per donar suport, estan en línia amb el compromís del Grup amb l'Agenda 2030, en concret amb l'ODS 17, “Aliances per aconseguir els Objectius” i l'ODS 16, “Promoure societats justes, pacífiques i inclusives”.

Aplicacions anidades
Ves Superior