Publicador de continguts

Caixa Enginyers Gestió s'uneix a la crida per a la recuperació sostenible de la UE a causa de la COVID-19

19.06.2020

Els devastadors impactes socials i econòmics de la pandèmia COVID-19, continuen trastornant vides, negocis i comunitats a una escala sense precedents. Els governs estan posant en pràctica mesures de recuperació econòmica, que tindran importants repercussions en l'economia mundial a llarg termini. En la nostra opinió, és per tant vital que aquestes mesures preparin el camí per a una recuperació sostenible. Una recuperació que sigui baixa en carboni i que acceleri la transició a un model social i econòmic que sigui circular, inclusiu i net.

És important que les mesures de recuperació abordin la transició climàtica en tots els sectors, inclosos aquells en els quals és més difícil reduir les emissions. Aquestes indústries -com el transport, la generació d'energia, l'acer i el ciment- continuaran sent fonamentals per al creixement econòmic, fins i tot en una economia d'emissions netes zero.

Creiem que la incorporació de la sostenibilitat en el nucli de les mesures de recuperació impulsaria la creació d'ocupació i el creixement econòmic. També crearia enormes oportunitats d'inversió i ajudaria a fer front als greus riscos econòmics i financers relacionats amb el clima. Els inversors tenen un paper fonamental que exercir en la recuperació, canalitzant el capital cap al desenvolupament de solucions i actius sostenibles.

Per això Caixa d'Enginyers Gestió, ha signat la Carta Oberta als Líders de la UE dels Inversors sobre una Recuperació Sostenible del COVID-19, juntament amb més de 100 inversors que representen més d'11 bilions d'euros en actius. La carta demana als líders de la UE que garanteixin una recuperació econòmica sostenible, que doni suport a l'Acord Verd de la UE mantenint l'Acord de París, destacant cinc recomanacions:

  • Donar prioritat al rescat ciutadà i a la creació d'ocupació sense donar preferència als sectors d'alt consum fòssil.
  • Donar suport al Green Deal i mantenir l'Acord de París.
  • Els Estats membres han de garantir que el suport a COVID-19 abordi el risc climàtic.
  • Donar prioritat a la lluita contra el canvi climàtic i a les solucions econòmiques d'emissions netes zero.
  • Incorporar la participació dels inversors en la planificació de la recuperació.
Aplicacions anidades
Botón noticias económicas
Ves Superior