Publicador de continguts

La Fundació Caixa d’Enginyers signa un acord de col·laboració amb Càritas Catalunya

21.06.2023
El projecte permetrà ajudar col·lectius amb dificultats per a la seva integració a la societat i que puguin accedir a una millor qualitat de vida.

La Fundació ha signat una aliança estratègica d’impacte social amb Càritas per incrementar el número de persones que puguin beneficiar-se del seu programa d’ajudes i acompanyament a famílies vulnerables i amb urgència social.

L’acció es desenvoluparà en el marc del Programa de Servei d’Ajudes Econòmiques (SAE) i donarà cobertura als municipis de Badalona, Granollers, Vilanova, Manresa, Mataró i Terrassa, per ajudar a aquest col·lectiu.

Els socis i sòcies de Caixa d’Enginyers podrán col·laborar en aquest programa amb l’objectiu de fer reduir les desigualtats i el nombre de beneficiaris que actualment és de 10.000.

 

La Fundació Caixa d’Enginyers, l’expressió de la vocació de Responsabilitat Social Corporativa del Grup Caixa d’Enginyers, ha signat un acord de col·laboració amb Càritas Catalunya gràcies al qual més de 3.500 llars de la província de Barcelona se’n beneficiaran. L’objeciu de la Fundació Caixa d´Enginyers és incrementar el seu impacte social i que més de 10.000 persones puguin tenir accés a una vida millor.

Aquest projecte pretén ajudar col·lectius amb dificultats per a la seva integració a la societat i que puguin accedir a una millor qualitat de vida. L’Iñaki Irisarri, coordinador de la Fundació Caixa d'Enginyers ha destacat que: “Amb aquesta aliança volem enfortir el nostre compromís per resoldre un dels principals problemes socials, millorar la qualitat de vida dels col·lectius vulnerables i afavorir que puguin desenvolpar un projecte personal de vida a llarg termini”.

L'acció és possible gràcies al Servei d’Ajudes Econòmiques (SAE), un projecte ja consolidat dins d’Acció Social que desenvolupa Càritas des dels seus inicis. És un pla obert a tothom que necessiti ajuda i reuneixi unes condicions. Aquesta col·laboració donarà cobertura als municipis de Badalona, Granollers, Vilanova, Manresa, Mataró i Terrassa, amb la intenció de promoure un canvi en els beneficiaris i proporcionar-los suport fins que puguin gaudir d’autonomia. 

L'any passat ja es van beneficiar prop de deu mil persones i vora de quatre mil llars, gràcies a uns ajuts que garanteixen cobertura de les necessitats bàsiques de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat i urgència social.

“És un projecte que es complementa amb altres programes de Càritas i que posa en valor l’acompanyament a les persones i famílies ateses envers una situació de vida digna, autònoma i inclusiva superant les situacions de vunerabilitat detectades. Gràcies a l’ajuda de la Fundació Caixa d’Enginyers podem seguir impulsant projectes que són fonamentals per cobrir les necessitats", declara Francesc Roig, President de Càritas Catalunya.

Aquesta aliança forma part del pla d’actuació dins el programa de suport social de la Fundació Caixa d’Enginyers, on la reinserció laboral i l’acció social són uns dels seus principals eixos, com també ho són la protecció del medi ambient i la sostenibilitat, el recolzament a l’excel·lència professional i l’enginyeria.

Aplicacions anidades
Ves Superior