Publicador de continguts

Caixa Enginyers s´integra al CIDAI per impulsar la IA a Catalunya

29.04.2024
Caixa Enginyers s´integra com a entitat membre al Centre d’Innovació en Tecnologies de Dades i Intel·ligència Artificial (CIDAI) per impulsar l’ecosistema català de la IA

Fidel al seu esperit innovador, pioner i proper, Caixa Enginyers treballarà amb el CIDAI per posar la IA al servei dels seus socis i sòcies, mantenint la dimensió humana i propera que defineix l’essència de l’Entitat i el seu propòsit: “humanitzar les teves finances”. 

 

Caixa Enginyers, cooperativa de crèdit de serveis financers i asseguradors, és l’única entitat bancària que el Centre d’Innovació en Tecnologies de Dades i Intel·ligència Artificial (CIDAI) incorpora amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema català de la IA.

Emmarcat dins de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya, Catalonia AI, el CIDAI és una iniciativa publico-privada que promou i impulsa la transferència de solucions tecnològiques basades en dades i IA fiable i d’alt valor per al teixit social i empresarial català.

Estem molt orgullosos de formar part d’aquesta ferma aposta per convertir Catalunya en un pol de referència internacional en IA, d’on neixin idees i projectes engrescadors que beneficiïn les persones i les empreses del país”, comenta Marta Cano, directora d’Intel·ligència de Negoci de Caixa Enginyers.

Fidel al seu esperit innovador, l’Entitat incorpora la IA en solucions que permeten oferir un servei millor als seus més de 215.000 socis i sòcies, “però tot i que vivim un moment històric apassionant, caracteritzat pels canvis que es deriven de l’arribada de la IA a les nostres vides, això no altera l’essència humana i propera de la nostra Banca Cooperativa: les dones i homes que posen tot el seu enginy, el seu esperit i la seva passió al servei de la salut financera de les persones”, afegeix Cano. L’Entitat es mantindrà, en aquest sentit, fidel al que és el seu propòsit: “humanitzem les teves finances”.

Per la seva part, i en relació amb les últimes incorporacions d’entitats membres, entre les quals hi ha la de Caixa Enginyers, Marco Orellana, gerent del CIDAI, assenyala que “la relació i el treball conjunt amb els nous membres permet identificar els reptes que afronten aquestes entitats, per així desenvolupar projectes que els donin resposta i siguin tractors de l’arribada d’aquestes tecnologies als diversos sectors empresarials, cercant també un major impacte territorial”.

Coordinat pel centre tecnològic Eurecat, el CIDAI integra com a socis la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, els centres Barcelona Supercomputing Center, el Centre de Visió per Computador, la Fundació i2CAT i l’Intelligent Data Science and Artificial Intelligence Research Center (IDEAI)-UPC, a més de les empreses Huawei, NTT DATA, Microsoft, SAP i SDG Group. I compta com a membres amb AMB Informació i Serveis, S.A., l’Autoritat del Transport Metropolità de l’àrea de Barcelona (ATM), el Centre Tecnològic de l’Aigua (CETAQUA), 3Cat (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals), el Festival Cruïlla i, com a única entitat bancària membre d’aquesta iniciativa, Caixa Enginyers.

Aplicacions anidades
Ves Superior