Publicador de continguts

Caixa Enginyers, entitat financera pionera que permet mesurar l'impacte ambiental de les compres, consums i transaccions financeres dels seus socis i sòcies

17.11.2023
El nou servei “Impacte Ambiental” de Caixa Enginyers permet conèixer la petjada de carboni i hídrica que genera cada soci en les seves transaccions i, alhora, proposa accions per a la seva reducció.

L’eina s’ha desenvolupat en col·laboració amb Mastercad i la fintech sueca Doconomy.

Caixa Enginyers, que cuida de la salut financera dels seus socis i sòcies, ofereix aquest nou servei amb l'objectiu de seguir fomentant unes finances sostenibles i cuidar la salut del nostre planeta.

 

Grup Caixa Enginyers, cooperativa de crèdit de serveis financers i asseguradors, és pionera a llançar el servei “Impacte Ambiental” que permet mesurar l'impacte ambiental de les compres, consums i transaccions financeres dels seus socis i sòcies, calculant la seva empremta de carboni i hídrica. Aquest nou servei ha estat desenvolupat en col·laboració amb Mastercard i la fintech sueca Doconomy – proveïdor per a la calculadora d'empremta de carboni de les Nacions Unides. Aquesta nova eina fomenta decisions de compra més conscients amb la protecció del medi ambient.

La innovadora eina és una mostra més del ferm compromís de Caixa Enginyers per fomentar les finances sostenibles i per contribuir com a referent de banca cooperativa a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquesta nova incorporació tecnològica posa en valor la forma que l'Entitat té d'entendre i de fer finances, orientant les inversions cap a companyies amb principis ètics i socials, que lluiten contra el canvi climàtic.

Joan Cavallé, director general de Caixa Enginyers, explica que “aquest nou servei s'emmarca dins de la nostra clara aposta i estratègia per unes finances sostenibles i la cura del nostre planeta, a través de totes les nostres activitats, i ara volem ajudar també els nostres socis i sòcies, que coneguin quin és l'impacte ambiental que generen les compres, els consums i els moviments financers. D'aquesta manera els assessorem i acompanyem, i fomentem una educació financera compromesa amb la salut del planeta”.

Paloma Real, directora general de Mastercard Espanya, apunta que “Mastercard treballa sempre per aconseguir un impacte positiu a la societat i al planeta. Cada dia ens esforcem per ajudar els nostres socis a desenvolupar iniciatives a gran escala que posin la sostenibilitat a l'avantguarda, per tal de proporcionar solucions i eines als seus clients que marquin una diferència real a la seva vida diària. Estem molt orgullosos d'aquesta col·laboració amb Caixa Enginyers i Doconomy i compartim el vostre desig de protegir el nostre planeta. Esperem que aquest primer pas sigui un exemple a seguir per a molts altres”.

Pel que fa al funcionament, cal assenyalar que el nou servei Impacte Ambiental, estima la petjada de carboni i hídrica mitjançant un càlcul ponderat que té en compte la quantitat econòmica gastada i la categoria de la despesa. A més, un dels punts més interessants és que ofereix als usuaris accions i reptes per reduir-ne l'impacte, fàcils d'entendre i aplicar. En aquesta mateixa línia, l'eina també ofereix consells per viure de manera més sostenible.

 

Caixa Enginyers, ferma aposta per un futur sostenible

Per la seva banda, Caixa Enginyers segueix un model de banca cooperativa on els principis ètics i socials són fonamentals. Com a prova d'això, l'Entitat ofereix un ventall ampli de productes i serveis sostenibles que promouen unes finances sostenibles i d'impacte positiu. De fet, actualment el 81% del patrimoni gestionat en fons d’inversió i el 95% en plans de pensions de l’Entitat, promou característiques socials i/o mediambientals segons la normativa SFDR. 

Grup Caixa Enginyers està totalment compromès amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats per l'Agenda 2030, en concret amb els que tenen més capacitat d'impacte són l'ODS 8, el treball decent i el creixement econòmic; l'ODS 9, indústria, innovació i infraestructura; i l'ODS 31, acció pel clima.

Com a prova d'això, Caixa Enginyers promou entre els seus socis i sòcies l'ús de targetes biodegradables i ofereix fons d'inversió i plans de pensions que tenen en compte els criteris d'Inversió Socialment Responsable (ISR), sent pionera al mercat espanyol en el llançament de plans de pensions individuals gestionats sota una estratègia d'Inversió Socialment Responsable.

L'Entitat també impulsa iniciatives que tenen com a objectiu contribuir a millorar l'eficiència energètica i reduir l'empremta ecològica, així com aliances estratègiques per a la sostenibilitat amb organitzacions mundials clau entre les quals hi ha la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, els Principis d'Inversió Responsable (PRI), el Pacte Mundial de les Nacions Unides o el Carbon Disclosure Project, entre d'altres.

En definitiva, Caixa Enginyers integra a tots els seus serveis la seva visió cooperativista i el seu compromís per impulsar la sostenibilitat des d'un punt de vista econòmic i social. Tot això des de l'assessorament als seus socis i sòcies en temes financers i asseguradors, i la cura de la salut financera. Des de la proximitat i la qualitat de servei i garantint l'acompanyament al llarg de les diferents etapes vitals, buscant la seva màxima satisfacció, com a clients i alhora propietaris de l'Entitat.

Aplicacions anidades
Ves Superior