Publicador de continguts

Grup Caixa Enginyers, primera entitat bancària a rebre la certificació ISO 20400 per AERCE

30.04.2024
La certificació de compres sostenibles que emet AERCE verifica el sistema de gestió de compres d'acord amb els principis de la contractació sostenible, inclosa la rendició de comptes, la transparència, el respecte dels Drets Humans i el comportament ètic.

La certificació de compres sostenibles que emet AERCE verifica el sistema de gestió de compres d'acord amb els principis de la contractació sostenible, inclosa la rendició de comptes, la transparència, el respecte dels Drets Humans i el comportament ètic.

Adherida al Pacte Mundial de les Nacions Unides des de 2018, Caixa Enginyers està fortament compromesa amb els valors ASG (Medi ambient, Social i Governança)

En línia amb el seu compromís amb els pilars de sostenibilitat ASG (Medi ambient, Social i Governança), Grup Caixa Enginyers, cooperativa de crèdit de serveis financers i asseguradors, és la primera entitat bancària a obtenir la certificació ISO 20400 de Compres Sostenibles per part de l'Associació Espanyola de Professionals de Compres, Contractació i Aprovisionaments (AERCE). Aquesta certificació, que verifica el sistema de gestió de compres d'acord amb els principis de la contractació sostenible, inclou aspectes com la rendició de comptes, la transparència, el respecte pels Drets Humans i el comportament ètic, cobrint alhora diferents etapes del procés d'adquisició i destacant els passos necessaris per a integrar la responsabilitat social en la funció de compres

L'obtenció d'aquesta certificació suposa un ulterior pas en el compromís de Grup Caixa Enginyers en matèria de sostenibilitat, que es veurà traduït en l'impuls d'un Pla Director que s'implementarà en el transcurs de l'actual Pla estratègic Transforma 2026. Un pla emmarcat en els quatre blocs en què es basa l'ISO 20400: comprensió dels fonaments de compra sostenible dirigit a tot l'equip de l'Entitat; integració de la política i estratègia corporativa dirigida a la direcció executiva; organització de la funció de compres cap a la sostenibilitat dirigida cap a la direcció de compres, i integració al procés de compres dirigida a l'equip de compres de Caixa Enginyers.

“Estem molt orgullosos de rebre aquest reconeixement que posa en valor el nostre compromís per dur a terme les nostres activitats sota principis ètics, de transparència i de bon govern des d'un model cooperatiu que integra criteris de sostenibilitat i de responsabilitat social. Caixa Enginyers està adherida des de 2018 al Pacte Mundial de les Nacions Unides, i les més de 500 persones que conformem l'equip humà i professional de l'Entitat treballem per a impulsar el retorn a la societat mitjançant un ampli ventall d'accions que impacten en els ODS”, argumenta Joan Cavallé, director general de Caixa Enginyers.

ualment, el 46% del patrimoni gestionat en fons d'inversió i el 71% dels actius sota gestió en plans de pensions de Caixa Enginyers tenen l'etiqueta d'inversió sostenible i responsable ISR. Alhora, el 94% del patrimoni gestionat per l'entitat en fons d'inversió i el 72% en plans de pensions, promou característiques socials i/o mediambientals segons la normativa SFDR.

Exemple d'aquest compromís és el fet que Caixa Enginyers Gestió, gestora del Grup, hagi destacat en l'última edició dels prestigiosos premis Champions ESG 2024 com a única entitat estatal a obtenir la certificació ASG de MainStreet Partners. Un reconeixement que, després d'analitzar 7.700 fons i més de 360 gestores, ha premiat els fons d'inversió sostenibles i responsables de la gestora que des de 2018 està adherida al Pacte Mundial de les Nacions Unides per a la consecució dels ODS.

Aplicacions anidades
Ves Superior