Publicador de continguts

3 fons d'inversió de Caixa d'Enginyers obtenen la màxima qualificació en el ràting Morningstar

16.07.2020
Les revisions de juny del rating Morningstar registren una millora d’estrelles en 5 vehicles del grup i 6 d’ells ja es situen en la màxima qualificació (5 estrelles)

Els fons d’inversió i plans de pensions del Grup Caixa d’Enginyers han aconseguit una nova ‘pluja d’estrelles’ del rating Morningstar en la revisió de qualificació del mes de juny, situant a 6 dels seus vehicles en la màxima qualificació (5 estrelles) d’aquesta categoria, doblant les xifres del mes anterior. Les dades de juny suposen uns resultats històrics per al Grup, que reafirmen la solidesa i resiliència del model cooperatiu, així com del potencial de les inversions socialment responsables (ISR) i la solvència dels seus equips de gestió.

En la revisió del mes de juny, el Grup Caixa d’Enginyers continua la tendència a l’alça en registrar 3,4 estrelles de mitjana en la categoria overall dels fons d’inversió, per sobre del 3,10 de la mitjana del mes anterior; i 4 estrelles de mitjana en la categoria overall dels plans de pensions, una elevada xifra que es manté respecte a maig.

Quant a la millora d’estrelles dels fons d’inversió, destaca el CE Iberian Equity, FI, que aconsegueix la màxima qualificació (5 estrelles) en la categoria overall.

També destaca el CE Emergentes A FI, que obté 5 estrelles tant en la categoria Overall com a 3 anys, i manté les 5 estrelles a 5 anys; i el CE Fondtesoro Corto Plazo A FI, que incorpora 1 estrella en la categoria Overall. A més, el CE Environment ISR, FI, que el mes de març va complir 3 anys d’històric i va ascendir directament a 4 estrelles en el mateix període i overall en la categoria de fons mixtos globals, ha aconseguit matenir ambdues qualificacions.

Pel que fa als plans de pensions, la majoria han mantingut les elevades qualificacions aconseguides en els últims mesos. Així, tant el Pla de Pensions dels Enginyers PP, el CE Climate Sustainability ISR PP -distingit aquest any amb el premi Morningstar Spain Fund Awards 2020 en la categoria de millor Pla de Pensions Mixt- com el CE Multigestión PP, han consolidat les 5 estrelles en totes les categories (overall, 3 anys i 5 anys). A més, destaca el CE Global Sustainability ISR PP, que ha guanyat una estrella en la categoria a 5 anys.

Actualment, el 100% dels plans de pensions de Caixa d’Enginyers Vida i Pensions tenen estrelles Morningstar; mentre que el 77% dels fons d’inversió de Caixa d’Enginyers Gestió compten amb aquesta qualificació. En aquest punt, cal puntualitzar que Morningstar no atorga estrelles a fons la categoria dels quals sigui Alternatius – Multiestratègia ni tampoc aquells fons amb un històric de menys de 3 anys. Per tant, tots els fons de Caixa Enginyers Gestió que opten a valoració Mornigstar han aconseguit estrelles del rating.

Així mateix, tots els fons d’inversió i plans de pensions del Grup Caixa d’Enginyers contemplen factors ASG i apliquen criteris d’inversió socialment responsable (ISR).

Descarrega en el següent enllaç la infografia completa.

Aplicacions anidades
Ves Superior