Publicador de continguts

Caixa Enginyers acosta la inclusió financera amb CE#Apropa a més de 237.000 persones de 313 municipis de Catalunya

04.03.2024
CE#Apropa és un projecte de col·laboració públic-privada gràcies al qual, a través d'una oficina bancària mòbil, l'Entitat oferirà els seus serveis d'assessorament financer.

En línia amb el seu clar compromís amb la inclusió financera, Caixa Enginyers és pionera en la implementació d'eines i serveis innovadors que permeten humanitzar i fer arribar les finances al conjunt de la població.

Caixa Enginyers, amb el seu model de banca cooperativa, on els seus socis són alhora clients i propietaris, segueix apostant pel model presencial a través de les seves 33 oficines, combinat amb un entorn digital de qualitat que permet donar el millor assessorament als seus socis i sòcies.

 

Caixa Enginyers, cooperativa de crèdit de serveis financers i asseguradors, ha estat adjudicatària del concurs públic de la Generalitat de Catalunya per posar en marxa CE#Apropa: un nou servei d'oficina bancària mòbil amb caixer automàtic que donarà servei a més de 237.000 persones residents a 313 municipis catalans que no compten amb oficines bancàries i han de desplaçar-se a altres localitats per cobrir les seves necessitats financeres.

El nou servei CE#Apropa està alineat amb els valors de l'Entitat, amb un model de Banca Cooperativa, i busca promoure i millorar la inclusió financera en el conjunt de la societat. Així, CE#Apropa permetrà a les persones fer les mateixes operacions que a una oficina bancària tradicional, sense cobrar comissió per treure diners en efectiu en el seu caixer automàtic i sense necessitat que siguin socis de l'Entitat.

“Fidels a l'essència de Banca Cooperativa de proximitat de Caixa Enginyers, CE#Apropa, que és com hem batejat aquest nou servei d'oficines mòbils, ens permetrà oferir el nostre assessorament i ajudar en la inclusió financera de més de 237.000 persones que no disposen d'oficina bancària en els seus municipis. Alhora, també oferirem els nostres serveis a empreses i institucions per afavorir el desenvolupament econòmic local, que és un dels rols que caracteritza a les cooperatives de crèdit”, ha declarat Joan Cavallé, director general de Caixa Enginyers.

L'entitat cooperativa continua obrint oficines, apostant així pel model presencial amb les seves 33 oficines repartides per tota Espanya, amb la finalitat d'oferir el millor servei als seus socis i sòcies, un servei de qualitat i multicanal, que també es reforça amb els canals digitals: BancaONLINE, BancaMOBILE, BancaTELEFÒNICA, canal WhatsApp i web. Així, amb aquest nou servei l'Entitat reafirma la seva aposta per continuar treballant la proximitat i vertebrant el territori, sent coherent amb el procés d'obertura d'oficines.

313 municipis catalans rebran el servei de CE#Apropa

CE#Apropa, que s'implementarà el segon semestre d'aquest 2024, serà present a les següents comarques catalanes: Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Garraf, Tarragonès, Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Selva, Bages, Baix Llobregat, Berguedà, Lluçanès, Maresme, Moianès, Osona, Ripollès, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

D'aquesta manera, l'oficina mòbil formada per un vehicle recorrerà entre 5 i 6 poblacions diàries. Aquests municipis ja compten amb més de 3.900 socis i sòcies de l'Entitat, que ara podran disposar de l'assessorament presencial i dels serveis d'una oficina de Caixa Enginyers.

Més de 55 anys acostant i humanitzant les finances a tothom

Des de la seva creació l'any 1967, Caixa Enginyers treballa per eliminar les barreres tecnològiques, oferint productes i serveis adaptats a les necessitats de cada col·lectiu. D'aquesta manera, CE#Apropa es suma a les eines i prestacions innovadores que ja proveeix l'Entitat per acostar les finances al conjunt de la societat, i s'alinea amb el ODS 8 “Treball Decent i Creixement Econòmic” i el ODS 11 “Ciutats i Comunitats Sosteninbles”.

Cavallé ha afirmat que: “Aquest projecte impulsarà i reforçarà la nostra estratègia d'obertura d'oficines, que és un dels nostres objectius. En els últims 6 anys hem incrementat el número d'oficines en un 37%, un 90% anés de la ciutat de Barcelona. Continuem acostant la salut financera a tots els racons de Catalunya i per això vull donar gràcies a aquesta iniciativa de la Generalitat de Catalunya i a l'esforç dels nostres socis i sòcies que creïn en el nostre model de Banca Cooperativa i en la nostra manera de fer i entendre les finances”.

D'altra banda, l'Entitat també presta especial atenció als majors de 65 anys i col·lectius vulnerables, als quals ofereix formacions específiques per millorar la comprensió i coneixement financer, amb tallers presencials per millorar i potenciar les seves competències digitals, a més de l'ampli horari presencial de les seves oficines i l'horari ininterromput del seu servei d'atenció telefònica.

Aplicacions anidades
Ves Superior