Publicador de continguts

Els estudiants d'Enginyeria de la UAB dissenyen un software per fer més eficients les rutes del nou servei de Caixa Enginyers #CEApropa

23.05.2024
El proper mes de setembre Caixa Enginyers posarà en marxa un nou servei d'oficines bancàries mòbils dins del seu model de proximitat i el seu objectiu de fomentar l'educació financera, la qual cosa permetrà a l'Entitat oferir els seus serveis d'assessorament financer a més de 237.000 persones de 313 municipis de tota Catalunya.
En el marc del hackaton organitzat per la UAB, més de 130 estudiants han posat en pràctica els seus coneixements en àrees com la Intel·ligència Artificial o el machine learning per ajudar Caixa Enginyers a dissenyar i eficientar cadascuna de les 3 rutes del nou servei #CEApropa.
El repte plantejat per l'Entitat va ser el que més interès va generar entre els participants aconseguint que un total de 33 estudiants dividits en deu grups presentessin solucions back end i front end i prototips de software.

El jurat de Caixa Enginyers al costat dels tres equips guanyadors del repte plantejat per l'Entitat al hackaton.

Caixa Enginyers, entitat cooperativa de crèdit de serveis financers i asseguradors, ha participat al ‘UAB THE HACK’, el hackaton celebrat a l'Escola d'Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en el qual tres empreses han exposat reptes reals perquè els futurs enginyers proposin solucions innovadores i amb un impacte real. Caixa Enginyers ha presentat als més de 130 participants un repte enfocat a dissenyar un software que proposi les rutes més eficients per a #CEApropa, la nova oficina bancària mòbil amb caixer automàtic que recorrerà 313 municipis catalans amb l'objectiu de cobrir les necessitats financeres de més de 237.000 persones.

Durant més de 32 hores seguides, els estudiants s'han dividit en grups per buscar solucions al repte plantejat. Amb el suport i l'assessorament de professionals de l'Entitat que han actuat com a mentors durant tota la jornada, els estudiants han posat en pràctica els seus coneixements en àrees com la Intel·ligència Artificial, el machine learning, el llenguatge de programació o l'anàlisi de dades. Les solucions plantejades havien de complir amb els criteris fixats en el concurs públic de la Generalitat de Catalunya a través del qual se li ha adjudicat a Caixa Enginyers el servei, #CEApropa.

Sobre la participació de l'Entitat al hackaton, Juanjo Llopis, director de l'Àrea de Negoci i Serveis al Soci de Caixa Enginyers, assegura que “la participació de l'Entitat en ‘UAB THE HACK’ ha estat una oportunitat que ens ha permès connectar amb el talent jove i obtenir idees innovadores que ens ajudin a fer front a un dels nostres pròxims reptes: la posada en marxa del servei bancari mòbil #CEApropa”. A més, afegeix que “s'ha creat un entorn d'aprenentatge molt enriquidor tant per als futurs enginyers com per a nosaltres, que també hem gaudit i après veient la passió amb la que treballaven i l’enginy en les idees que s'anaven generant, així com la motivació dels equips a l’hora de treballar amb el nostre repte, i per descomptat del resultat final”.

Entre els reptes als quals s'enfrontaven els estudiants, estava la conceptualització de les rutes de la manera més eficient possible, tenint en compte variables com la meteorologia, el trànsit, la velocitat o el temps mínim de permanència en cada municipi o el nivell d'afluència.


Solucions back end i front end per a les rutes de #CEApropa

Després de 32 hores de treball, un total de 33 estudiants dividits en deu grups van presentar solucions d'allò més innovadores que poden contribuir a fer més eficients les rutes del servei #CEApropa. El jurat de l'Entitat format per Gemma Roig, Directora de desenvolupament de negoci; Marta Regina Cano, Directora d'Intel·ligència de Negoci; Manel González, Director de Daya i Anàlisi de dades; i Tòfol Borràs, responsable del Departament de Compres, va valorar molt positivament les solucions presentades. Destacant aquelles que incloïen desenvolupament de front end i back end i que plantejaven un prototip de software amb capacitat real per ser implementat.

La Fundació Caixa Enginyers que té acords de col·laboració amb la UAB, va recompensar als 3 primers equips que van donar resposta al repte presentat amb una dotació econòmica de 500€ per al primer premi, 400€ per al segon i 300€ per al tercer.

Aplicacions anidades
Ves Superior