Publicador de continguts

NEWS & YOU num.3

02.04.2024
Un bon inici d'exercici amb grans projectes que ens permetran construir un futur més cooperatiu i sostenible i posicionar-nos com a referents en model de banca cooperativa

Transcorreguts tres mesos del 2024, tenim novetats que m'agradaria compartir amb tu. Hem aconseguit una fita històrica en termes financers pel que fa a resultats financers del Grup, havent superant els 20,5 milions d'euros de benefici net i dotació al Fons d'Educació i Promoció (FEP), el que ens permet reforçar el “triple” dividend cooperatiu; això és una excel·lent remuneració de les aportacions al capital social, l'acció social i la sostenibilitat, així com el notable reforç de la solvència del Grup, per seguir avançant amb convicció en els reptes que tenim formulats com a banca cooperativa i els detalls dels quals es presentaran en l'Assemblea del proper mes de juny.

És una gran notícia que s'emmarca dins del primer any del pla estratègic Transforma 2026, l'objectiu del qual és posicionar-nos com a referents en model de banca cooperativa i com una Entitat que treballa per generar valor social compartit, tenir cura del nostre planeta i protegir la salut financera dels nostres socis i sòcies.

Durant aquests tres mesos, hem continuat avançant per complir el nostre compromís amb l'educació financera. Recentment, hem dut a terme, a través dels nostres professionals experts, l'acte Perspectives econòmiques i financeres, en el qual oferim una visió del panorama econòmic i financer per tal d'aportar informació d'ajuda en la presa de decisions, perquè aquestes es prenguin de una manera més conscient i consistent.

D'altra banda, també hem fet passos significatius en matèria de responsabilitat ambiental. Caixa Enginyers Gestió, entitat gestora del Grup, ha destacat en la darrera edició dels prestigiosos premis “Champions ESG” del 2024 com l’única entitat espanyola a obtenir la certificació ASG de MainStreet Partners. A més, el fons Caixa Enginyers Environment ISR ha obtingut la primera posició com a fons sostenible entre un univers de 7.700 fons d’inversió d’Europa. Aquests reconeixements reforcen el nostre compromís amb la sostenibilitat i amb el planeta que deixarem a les futures generacions.

Per a Caixa Enginyers, humanitzar les finances també és tenir en compte totes les necessitats dels qui confien en aquesta Entitat allà on siguin. Per això, posarem en marxa un nou servei, #CEApropa. Un servei d'oficines mòbils que neix gràcies a la Generalitat de Catalunya per apropar els nostres serveis de caixer automàtic i assessorament financer a més de 300 poblacions de Catalunya que no disposen d'oficina bancària, i així poder garantir-ne la inclusió financera. És el nostre compromís: estar al teu costat.

Finalment, seguim actualitzant les nostres oficines per adaptar-les a la nova imatge corporativa de Caixa Enginyers, però en volem destacar una per la seva rellevància i perquè va ser la que ens va veure néixer ja fa 56 anys: l'oficina de Via Laietana. Recentment, hem inaugurat aquesta oficina totalment renovada amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable Sr. Pere Aragonès, qui ens va acompanyar en l'acte d'inauguració.

Estem molt il·lusionats amb aquest inici del nou exercici i els ambiciosos projectes en què estem treballant per construir un futur més cooperatiu i sostenible, en què creiem fermament i pel qual apostem. Gràcies, una vegada més, per la vostra confiança i per ser una part essencial d'aquest viatge.

 

Joan Cavallé
Director general Grup Caixa Enginyers

 

Pots llegir la publicació completa aquí.

Aplicacions anidades
Ves Superior