Slider cabecera Next Generation
Intro Next Generation

 

Amb els Fons de Recuperació Europeus es podran finançar a partir d'aquest any projectes relacionats amb la transformació digital, la reindustrialització i el pacte verd per a la transició energètica.
 

Caixa d'Enginyers s'implica en la distribució i aplicació dels Fons Europeus de Recuperació Econòmica

Caixa d’Enginyers participarà activament en la distribució i aplicació dels Fons Europeus, assessorant els socis i les sòcies en l’accés als mateixos i analitzant el finançament addicional que puguin requerir els projectes d’inversió escollits. A més, l’Entitat també proporcionarà finançament previ fins que arribin les subvencions públiques.

Aquesta iniciativa inclou el cofinançament dels projectes publico-privats, per als quals Caixa d'Enginyers disposa de múltiples solucions financeres amb amplia capacitat d’adaptació. Per tal de participar en els esforços de reactivació econòmica, la cooperativa de crèdit presta molta atenció a les propostes d’inversió i requeriments de finançament, així com a la definició de les convocatòries públiques i la seva tramitació.

 

Cuadro webinar Next Generation 2

 

Webinar online

Vols que te n'expliquem més? Ja pots veure el nostre webinar “Next Generation: com preparar-se per accedir a les ajudes del Pla Europeu de Recuperació”.

Veure el vídeo!

 

Como solicitar la ayuda Next Generation

Com sol·licitar aquesta ajuda?

Emplena i envia el formulari següent.

Les sol·licituds són rebudes per FI Group, experts en assessorament i focalitzats en el finançament d'i+d+i i la gestió de convocatòries d'ajudes i subvencions públiques.

FI Group es posarà en contacte amb tu el més aviat possible i t'informarà de l'estat de la teva sol·licitud.

 

Formulario Multiidioma
Formulari

Formulari Next Generation _CA

Tots els camps marcats amb * són obligatoris.

FAQ's Next Generation

FAQ's - tens cap dubte?

Clica aquí per desplegar les nostres preguntes i respostes.

abrir FAQ cerrar FAQ

El juliol de 2020, el Consell Europeu va assolir un acord històric per donar resposta a la situació econòmica i social extraordinària generada per la pandèmia. Es va acordar un instrument excepcional de recuperació temporal conegut com NextGenerationEU per un import de 750.000 milions d'euros.

L'acord autoritza a la Comissió Europea a emetre fins 750.000 milions d'euros de deute per invertir en un futur comú sota els eixos de sostenibilitat i digitalització. NextGenerationEU es compon de dos instruments principals:

 • Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència (MRR): dotat amb 672.500 milions d'euros, dels quals 360.000 milions es destinaran a préstecs i 312.500 milions d'euros es constituiran com a transferències no reemborsables. La seva finalitat serà finançar projectes per aconseguir una recuperació sostenible i resilient. El Reglament del MRR va entrar en vigor el 19 de febrer 2021.
 • REACT-EU: instrument d'ajuda a la recuperació per a la cohesió i els territoris d'Europa. Compta amb 47.500 milions d'euros i el seu objectiu és ampliar i donar continuïtat a les mesures de resposta i reparació de la crisi posades en marxa des de l'inici de la pandèmia.

El desemborsament d'aquests imports es realitzarà al llarg de 6 anys, fins a finals de 2026. Els Estats hauran de tornar la part que correspon als préstecs reemborsables abans del 31 de desembre de 2058.

Per a Espanya aquests fons suposen una injecció de 140.000 milions d'euros entre transferències i préstecs. Aquesta dotació econòmica, equival a l'11% del PIB.

abrir FAQ cerrar FAQ

El MRR és un instrument temporal d'emergència per accelerar la recuperació, transformar les economies i construir una Unió Europea més sostenible, digital i resilient. Les mesures finançades pel MRR s'estructuren en 6 pilars de rellevància per a Europa:

 • Transició ecològica
 • Digitalització
 • Creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu
 • Cohesió social i territorial
 • Resiliència sanitària, econòmica, social i institucional
 • Polítiques per a la pròxima generació
abrir FAQ cerrar FAQ

Entre 2021 i 2022 s'hauran de comprometre el 70% de les transferències concedides pel MRR i el 30% restant es comprometrà enterament a finals de 2023. Els fons del MRR podran executar-se fins el 2026, mentre que els recursos del REACT-EU hauran de ser executats en dos anys (2021-22).

abrir FAQ cerrar FAQ

El Pla estatal de recuperació, transformació i resiliència (PRTR) elaborat pel Govern d'Espanya té 4 eixos transversals: la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió territorial i social i la igualtat de gènere. S'han plantejat 10 polítiques palanca i 30 components o línies d'acció per potenciar aquesta transició i transformació. Els projectes que sol·liciten finançament han d'emmarcar-se en alguna d'aquestes polítiques palanca:

 1. Agenda urbana i rural, lluita contra la despoblació i desenvolupament de l'agricultura
 2. Infraestructures i ecosistemes resilients
 3. Transició energètica i justa i inclusiva
 4. Una administració per al segle XXI
 5. Modernització i digitalització del teixit industrial i de la PIME, recuperació del turisme i impuls de l'emprenedoria
 6. Pacte per a la ciència i la innovació. Reforçament del sistema de salut
 7. Educació i coneixement, formació contínua i desenvolupament de capacitats
 8. Nova economia de la ciutadania i polítiques d'ocupació
 9. Impuls de la indústria de la cultura i l'esport
 10. Modernització del sistema fiscal per un creixement inclusiu i sostenible
abrir FAQ cerrar FAQ

La Comissió Europea ha destacat set àmbits emblemàtics pel seu potencial en la creació d'ocupació i creixement, així com pel seu aprofitament dels avantatges de les transicions digital i ecològica:

 1. Activació: acceleració del desenvolupament i posada en marxa de les energies renovables i tecnologies netes
 2. Renovació: millora de l'eficiència energètica dels edificis
 3. Càrrega i repostatge: acceleració de l'ús de les tecnologies netes en el transport sostenible, accessible i intel·ligent
 4. Connexió: desplegament ràpid de serveis de banda ampla (xarxes de fibra i 5G) en tot el territori
 5. Modernització: digitalització de l'Administració i els serveis públics
 6. Ampliació: augment de les capacitats industrials en matèria de dades al núvol i desenvolupament de processadors d'última generació i sostenibles
 7. Reciclatge i perfeccionament professional: adaptació dels sistemes educatius en recolzament de les competències digitals i l'educació i formació professional a totes les edats.
Aplicacions anidades
Notícies sobre Next Generation
 • Programa d’incentius a projectes d’electrificació de flotes de vehicles lleugers

  20/01/2022

 • Programa d’Incentius a l’autoconsum d’energies renovables

  22/12/2021

 • Avenços en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

  17/12/2021

 • La Unió Europea ja té pressupost per l’any 2022

  10/12/2021

 • Ajudes als projectes espanyols que hagin obtingut el Segell Excel·lència a la convocatòria de l’Accelerador d’Horitzó Europa

  25/11/2021

Enlaces de interés

 

Enllaços d'interès:

Actualitat sobre el Pla de Recuperació Econòmica de la Unió Europea

Pàgines oficials

 

Ves Superior