Publicador de continguts

Grup Caixa Enginyers celebra la seva Assemblea General Ordinària, en la que presenta els millors resultats de la seva història

13.06.2024
Durant l'Assemblea, les sòcies i els socis de l'Entitat Cooperativa han aprovat els comptes anuals de 2023 – més de 8.139 milions d'euros en volum de negoci i una ràtio de capital del 17,1% -, els estats d'informació no financera i una retribució del títol d'aportació al capital social del 4,25%

L'any dels seus millors resultats històrics, el Grup ha aconseguit un índex de recomanació NPS (Net Promoter Score) del 44%, un nivell que se situa molt per sobre de la mitjana del sector bancari, que ha caigut en 2023 fins al -18,1%

L'Entitat continua millorant els seus indicadors no financers, la gestió del negoci, el desenvolupament del seu equip professional i la consolidació del seu model de banca cooperativa, promovent la proximitat, la responsabilitat, la generació de valor compartit i un servei de qualitat

Un any més, Grup Caixa Enginyers, grup cooperatiu de crèdit de serveis financers i asseguradors, ha celebrat la seva Assemblea General Ordinària per a presentar els resultats obtinguts en l'exercici 2023 –els millors en els 56 anys d'història de l'Entitat- als seus socis i sòcies. Aquests van aprovar, el passat 7 de juny, els comptes anuals de l'exercici 2023, els estats d'informació no financera, una retribució del títol d'aportació al capital social del 4,25%, la reelecció dels auditors de comptes per a l'exercici 2024 i la proposta d'ampliació del Fons d'Educació i Promoció, entre altres punts de l'ordre del dia.

Pel que fa al benefici net, el Grup va aconseguir el passat exercici els 19,6 milions d'euros, cosa que representa un creixement d'un 71,9% respecte a l'any anterior. El Grup incrementarà un 7% la contribució al Fons d'Educació i Promoció (FEP), fins als 1,38 milions d'euros, mentre 4,6 milions d'euros (+43% respecte a 2022) es distribuiran entre els socis i sòcies i 15 milions d'euros (+78%) es destinaran a les reserves. Alhora, en 2023 s'ha mantingut una prudent política de pay-out del 25% que ha permès a l'Entitat aconseguir una ràtio de solvència de capital CET-1 del 17,1%.

En 2023, el Grup Caixa Enginyers ha aconseguit mantenir la morositat en nivells molt reduïts: una ràtio del 2,71% (+0,24% en 2022). Cal destacar que, en el conjunt dels últims cinc exercicis, el Grup ha incrementat les seves reserves, per la distribució dels resultats generats fins a 2023, en més de 57 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 32% dels fons propis, increment que permet al Grup assolir un bon nivell de solvència, que és la base per a potenciar-ne creixement.

En un context de política monetària restrictiva i d'incertesa geopolítica a nivell global, durant 2023 Grup Caixa Enginyers es va focalitzar en la seva transformació per a dotar-se d'una estructura més sòlida davant el nou cicle econòmic i financer, amb l'objectiu de seguir cuidant de la salut financera dels seus socis i sòcies a través d'un servei de qualitat i proximitat. Aquest propòsit va prendre forma en el Pla Estratègic Transforma 2026, que té l'objectiu de convertir Caixa Enginyers en referent de la banca cooperativa al nostre país a partir dels productes i serveis financers i asseguradors de qualitat, mitjançant una atenció personalitzada i pròxima que busca generar un impacte positiu per a la societat i el planeta. Aquest pla també es reflecteix en el canvi d'identitat corporativa dut a terme per l'Entitat i en el seu nou propòsit: “Humanitzem les teves finances”.

Un altre aspecte que ha tingut especial rellevància durant l'Assemblea ha sigut l'activitat de la Fundació Caixa Enginyers durant 2023. L'any passat, l'ànima social de l'Entitat va desenvolupar 65 projectes d'acció social i aliances de les quals s'han beneficiat més de 4.000 persones. D'altra banda, més de 130 persones han rebut beques, premis i ajudes per a la formació universitària i s'han presentat més de 220 candidatures als programes d'acceleració d'idees i emprenedoria. En total, el retorn de l'impacte social de la inversió realitzada per la Fundació es calcula en una ràtio de 5,2, que suposa una inversió social de més de mig milió d'euros.

Aquests bons resultats han estat possibles gràcies a la dedicació, l'extraordinària professionalitat i la vocació de les persones que treballen al Grup Caixa Enginyers, i per descomptat a la confiança de tots els nostres socis i sòcies”, ha agraït durant l'Assemblea Joan Cavallé, director general del Grup Caixa Enginyers, qui ha posat en valor la visió a llarg termini sobre la qual es basen la gestió i govern de l'Entitat, prioritzant sempre els seus socis i sòcies. “Estem optimitzant encara més l'organització de Caixa Enginyers per a millorar la nostra eficàcia, eficiència i qualitat del servei”.

Les nostres previsions són certament optimistes. Els nostres objectius són créixer en volum de negoci, ampliar la nostra base social i continuar complint amb els estàndards de qualitat que ens representen. Tot això en un any en què posarem en marxa un nou projecte estratègic, #CEApropa: el nostre nou servei d'oficines bancàries mòbils que donarà servei a més de 237.000 persones de 313 municipis catalans que ara mateix no disposen d'oficines bancàries. Una mostra més del nostre gran compromís amb la inclusió financera”, ha argumentat Félix Masjuan, president del Grup Caixa Enginyers.

Aplicacions anidades
Ves Superior