Publicador de continguts

Núria Agell i José Maria Joana s’incorporen al Consell Rector de Caixa d’Enginyers, màxim òrgan de govern de la entitat cooperativa

14.04.2023

Dues noves incorporacions que reforcen el model de governança de l'entitat cooperativa financera i asseguradora, per donar resposta als nous reptes als quals s'enfronta l'Entitat els propers anys.

El Consell Rector amplia els perfils professionals dels seus membres, que fins ara eren enginyers, com una llicenciada en matemàtiques i un llicenciat en física, diversificant l'experiència i els coneixements. El nou Consell Rector passa a comptar amb un 30% de representació femenina.

Núria Agell i José Maria Joana, noves incorporacions del Consell Rector de Caixa d’Enginyers.


Els nous càrrecs del Consell Rector designats a la passada Assemblea General Extraordinària de Caixa d'Enginyers, José Maria Joana com a vocal primer i Núria Agell vocal sisena, ja han pres possessió.

L'evolució del sector bancari, l'impuls de la normativa relativa a la Governança i les perspectives de desenvolupament de l'Entitat han derivat en un nou model de governança per donar resposta als reptes que Caixa d'Enginyers afrontarà els propers anys. Aquest nou model ha suposat una nova estructura al màxim òrgan de Govern de l'Entitat, el seu Consell Rector, passant a assemblar-se més a les entitats cooperatives financeres europees, que compten amb una sòlida i dilatada trajectòria d'èxit al model de banca cooperativa.

Aquests canvis a més suposen la reducció del nombre de membres que fins ara formaven part del Consell Rector, eliminant la figura del suplent, i per primera vegada, l'Entitat incorpora altres professionals més enllà dels enginyers.

José Maria Joana és físic de formació i compta amb una dilatada experiència al món de la consultoria estratègica, el lideratge d'equips i l'assessorament directiu. Per la seva banda, Núria Agell és doctora en Matemàtica Aplicada i disposa d'un coneixement ampli en el desenvolupament de tècniques d'intel·ligència artificial i d'orientació a les organitzacions cap a la presa de decisions a partir de dades.

"Estem convençuts que aquest nou model de Governança és clau i ens permetrà alinear els nostres valors a l'actuació que duem a terme amb la nostra base social i amb els diferents stakeholders, recollint el model d'èxit de la banca cooperativa europea. A més ampliem la diversitat de gènere i seguim evolucionant, amb una representació del 30% de dones, reforçant a més la nostra representació territorial i l'espai estratègic que desenvolupa el Consell Rector”, assenyala Fèlix Masjuan, president de Caixa d'Enginyers.

En els més de 55 anys d'història de Caixa d'Enginyers, la seva governança i, especialment, el rol exercit pel Consell Rector com a òrgan no executiu, ha estat una de les fortaleses del seu model cooperatiu, facilitant el correcte equilibri entre els òrgans de govern i l'executiu, i permetent preservar els interessos dels seus socis i sòcies, d'acord amb el propòsit i els valors de l'Entitat.

Aplicacions anidades
Ves Superior