Publicador de continguts

Caixa d’Enginyers col·labora amb Càritas per cobrir les necessitats de col·lectius vulnerables

16.07.2020
Gràcies a aquesta donació de 25.000€ s'assegurarà el dret a l'alimentació de 195 persones durant tres mesos

Caixa d'Enginyers ha recaptat 25.000€ per al Projecte SAE (Servei d'Ajudes Econòmiques) de Càritas. Aquesta xifra s'ha aconseguit mitjançant una campanya de recaptació entre els socis i empleats del Grup Caixa d'Enginyers a la qual també ha aportat fons la Fundació Caixa d'Enginyers, l'expressió de la vocació de responsabilitat social corporativa de l'Entitat.

El Projecte SAE de Càritas té com a objectiu atendre els col·lectius vulnerables i cobrir les seves necessitats bàsiques com l'alimentació i l'accés a l'habitatge. Aquesta ajuda és sempre temporal i en el marc d'un pla de treball que contempla la inserció social de la persona. Gràcies a la campanya de recaptació duta a terme per Caixa d'Enginyers s'assegurarà el dret a l'alimentació de 195 persones durant tres mesos.

La crisi sanitària derivada de la COVID-19 ha provocat un fre en l'economia i una caiguda en l'ocupació que ha afectat, sobretot, els col·lectius més vulnerables, augmentant la desigualtat i l'exclusió social. Des de Càritas constaten els efectes que ha deixat la COVID-19, ja que 1 de cada 4 llars ateses per l'entitat durant la pandèmia no disposen de cap ingrés, i més del 50% d'aquestes llars mai abans havien demanat ajudes a l'entitat. A més, durant els dos mesos de confinament, Càritas ha multiplicat per tres les ajudes econòmiques per aliments i, per dos, les ajudes destinades a garantir l'habitatge, sobretot pagant el relloguer d'habitacions.

Joan Cavallé, Director General de Caixa d'Enginyers, valora la importància d'aquesta acció: “Portem anys col·laborant amb Càritas i coneixem la gran tasca que desenvolupen. El nostre objectiu és ajudar-los a teixir una xarxa de suport per a reduir el fort impacte social, econòmic i emocional que estan vivint les persones més vulnerables en aquests moments tan complicats”.

Caixa d'Enginyers està adherida al Pacte Mundial de les Nacions Unides des de 2018 i s'esforça a impulsar el retorn a la societat de la seva activitat. L'Entitat està totalment alineada amb els ODS i, entre els seus objectius, es troba incidir directament en la qualitat de vida de les persones amb vulnerabilitat. La col·laboració amb Càritas enllaça directament amb l’ODS 17 (aliances per a aconseguir els objectius), així com amb els ODS 1 (fi de la pobresa), ODS 3 (salut i benestar) i ODS 10 (reducció de les desigualtats).

Aquesta iniciativa s'uneix a d’altres que ha realitzat el Grup Caixa d'Enginyers per a ajudar a mitigar els efectes de la COVID-19 a Espanya. A finals del mes de març, la Fundació Caixa d'Enginyers va recaptar 43.000€ per a dotar de material de seguretat als 8.200 voluntaris de Creu Roja que estaven col·laborant activament durant l'emergència sanitària.

Així, el Grup Caixa d'Enginyers ha recaptat des del març 68.000€ destinats a pal·liar els efectes d'aquesta pandèmia que tant de dany està provocant, no sols en l'àmbit de la salut, sinó també, a nivell socioeconòmic. Segons Iñaki Irisarri, coordinador de la Fundació Caixa d'Enginyers, “mitjançant la participació de la Fundació Caixa d'Enginyers en aquestes campanyes, hem doblat la nostra inversió social en projectes d'ajudes a col·lectius vulnerables.”

Aplicacions anidades
Ves Superior