Publicador de continguts

La Fundació Caixa d’Enginyers participa en el Pla Càritas que cobreix les necessitats de col·lectius vulnerables

16.06.2020
La demanda social s’ha multiplicat per tres i la previsió és que aquesta dada empitjori

La Fundació Caixa d’Enginyers inicia una campanya per recolzar el Pla de Càritas amb l’objectiu d’atendre els col·lectius vulnerables i cobrir les seves necessitats bàsiques com l’alimentació i l’accés a l’habitatge.

La demanda social s’ha multiplicat per tres i la previsió és que aquesta dada empitjori setmana rere setmana. Milers de llars en situació de pobresa i precarietat no poden accedir a les necessitats més bàsiques. Càritas rep cada setmana més de 1.200 trucades, el 80% de les quals són per cobrir necessitats bàsiques com l’alimentació o el pagament de lloguers, relloguers i subministres.

En paraules d’Iñaki Irisarri, coordinador de la Fundació Caixa d’Enginyers: “No podíem mantenir-nos al marge d’aquesta situació tan greu. Cada vegada hi ha més famílies, que mai havien necessitat suport, que s’estan apropant, per primera vegada, als serveis socials per demanar ajuda per una cosa tan primordial com alimentar els seus fills.”

És per això que la Fundació Caixa d’Enginyers ha iniciat una campanya de recaptació de fons i anima a tots els socis i empleats de l‘Entitat a col·laborar amb una petita donació. La suma recaptada es farà arribar íntegrament al Pla Càritas. “Amb només una mica es pot fer molt. Per exemple, 25 € permeten donar un àpat diari a una persona, en un menjador social, durant cinc dies”, explica el coordinador de la Fundació.

A través d’aquesta campanya de Càritas s’estan entregant lots de menjar de primera necessitat a més de 9.500 llars, que es complementen amb targetes d’alimentació per adquirir productes frescos. A més, als menjadors socials s’entrega menjar preparat i pícnics per a persones sense sostre, i també es fan entregues a persones grans en risc d’exclusió.

Aquesta iniciativa se suma a d’altres que la Fundació Caixa d’Enginyers ha realitzat per ajudar a mitigar els efectes de la COVID-19 a Espanya. A finals de març va llançar una campanya de recaptació de fons per dotar de material de seguretat als 8.200 voluntaris de Creu Roja que estan col·laborant activament durant l’emergència sanitària. L’acció formava part del Pla Creu Roja RESPON davant la COVID-19 activat per Creu Roja.

Aplicacions anidades
Ves Superior