Publicador de continguts

Fundació Caixa d’Enginyers col·labora amb la primera patrulla #SensePlàstic a la platja de la Barceloneta

13.05.2019
Aquesta iniciativa, que promou netejar els residus de platges i oceans, forma part del programa de voluntariat Ocean Initiatives, organitzat per Sufrider España.

Fundació Caixa d’Enginyers ha col·laborat aquest cap de setmana amb la primera patrulla #SensePlàstic a la platja de la Barceloneta per prendre consciència de la contaminació generada per la brossa marina.

Les patrulles #SensePlàstic, que formen part del programa de voluntariat Ocean Initiatives de Sufrider España, consisteixen en grups de voluntaris que s’uneixen per a la neteja organitzada de platges i oceans per prendre consciència de la contaminació generada per la brossa marina. En aquest sentit, conscient que la protecció mediambiental cobra més importància amb el pas del temps, la Fundació Caixa d'Enginyers s’ha unit a aquesta iniciativa, ja que té entre les seves prioritats la protecció del medi ambient i treballa per mitigar els efectes del canvi climàtic i promoure la sostenibilitat.

La primera patrulla #SensePlàstic es va organitzar el dissabte 11 de maig i va aconseguir recol·lectar i identificar al final del dia més de 10 ítems, entre els quals destaquen les següents xifres: 5.353 burilles de cigarret, 1.593 fragments de plàstic, 159 taps d'ampolles, 87 palletes o escuradents, 82 bastonets de cotó, 65 llaunes, 45 fragments de poliestirè, 43 xapes de begudes, 40 envasos alimentaris i 29 fragments de vidre.

Aquesta recollida va ser possible gràcies a la col·laboració de més de 100 socis i empleats com a voluntaris, a més de comptar amb la col·laboració d’eco-influencers, líders d'opinió en sostenibilitat que, sota el claim #EmbrutesoTEmbrutes, van involucrar i van conscienciar a la seva xarxa d'influència. Aquests van ser: @carlotabruna, @dulcineastudios, @alexboisset, @mikelboisset, @aroundsilvia y @marinabuedoyoga.

Aquesta acció, duta a terme a Barcelona, ha estat la primera de les 6 que Fundació Caixa d'Enginyers realitzarà en aliança amb Surfrider al llarg de l'any. La pròxima, serà el 8 de juny a València i també estan previstes a Alacant, Tarragona, Màlaga i Palma de Mallorca, passada la temporada d'estiu.

Top 10 dels ítems recol·lectats:

5353
Burilles de cigarreta
1593
Fragments de plàstic 2,5-50cm
159
Taps d'ampollas
87
Palletes/escuradents
 
82
Bastonets de cotó
65
Llaunes
45
Fragments de poliestirè 2,5-50cm
 
43
Xapes de begudes
40
Envasos alimentaris
 
29
Fragments de vidre
 

 

Aplicacions anidades
Ves Superior