Publicador de continguts

El Grup Caixa d’Enginyers i l´Autcat arriben a un acord per crear un Pla de Pensions per Autònoms de Catalunya, dins del marc de col·laboració amb la Cecot

23.02.2023
Es tracta d'un acord pioner en el llançament d'un servei de pensions destinat a autònoms que permetrà a aquests treballadors complementar les seves aportacions amb 4.250 euros anuals addicionals

Joan Cavallé, director general del Grup Caixa d’Enginyers, i Xavier Panès, president de la Cecot, durant la signatura de l’acord

Caixa d’Enginyers ha renovat i ampliat la seva col·laboració amb la patronal Cecot i amb l’Organització d’Autònoms de Catalunya (Autcat) amb el llançament del primer Pla de Pensions Simplificat per a Autònoms. Amb aquest nou instrument, es preveu incrementar els serveis financers als autònoms que siguin membres d’Autcat i/o socis Caixa d’Enginyers. Es tracta d'un acord pioner en el llançament d'un servei de pensions destinat a autònoms que permetrà a aquests treballadors complementar les seves aportacions amb 4.250 euros anuals addicionals.

Caixa d’Enginyers ofereix, des de l’any 2015, serveis i suport financer als membres de Cecot i Autcat. Aquest nou acord atén les necessitats financeres d’aquest col·lectiu professional i empresarial, tant si ja estan constituïts com si encara estan en fase d’emprenedoria. L’objectiu del conveni és apropar l’accés al crèdit dels autònoms de Catalunya de la mà de la patronal Cecot, facilitant-los l’assessorament financer, així com les prestacions i els serveis bancaris dels que disposa el Grup Caixa d’Enginyers.

Joan Cavallé, director general del Grup Caixa d'Enginyers, ha assenyalat: “Portem molts anys col·laborant amb Cecot i Autcat, mostra de la bona sintonia i dels valors compartits que tenim amb ells, entre els quals destaca la nostra ferma aposta per la sostenibilitat. Amb aquesta signatura, avui hem fet un pas més amb l’ampliació del nostre acord i posem al servei del autònoms i autònomes una eina que els suposarà una gran ajuda de cara a la seva jubilació. Aquest acord s’emmarca dins la nostra voluntat d’ajudar al desenvolupament d’aquest col·lectiu tan rellevant en la economia catalana i està obert a socis i sòcies autònoms de Caixa d’Enginyers, i als associats d´Autcat, i altres col·lectius amb els que Autcat tingui acords territorials”.

Enric Rius, president de l’Autcat, ha afegit: “estem convençuts que aquest acord amb el Grup Caixa d'Enginyers, que ja s’ha demostrat beneficiós per als nostres autònoms associats, ens permetrà abastar enguany un aspecte que ens preocupa i ens ocupa i que és la celeritat de la longevitat social i l’impacte que pot tenir en l’activitat i la vida dels autònoms. De fet, la setmana passada ja vam començar a plantejar aquest tema a la primera jornada d’autònoms societaris de Catalunya que vam organitzar de la mà, precisament, de Caixa d’Enginyers. És important que els autònoms comencem a planificar la jubilació tenint en compte l’actual situació de longevitat poblacional, la demografia, així com preveure l’accés i els recursos per a futurs serveis”.

A més, en la seva aposta per l’economia social i responsable, i amb l’objectiu de generar valor compartit més enllà del component financer, Caixa d’Enginyers serà el patrocinador oficial en exclusiva de les activitats impulsades per l’Autcat. L’entitat mantindrà els seus serveis de finançament a aquelles empreses – que es troben a l’Oficina per a la Transició Energètica de la Cecot - que vulguin tirar endavant projectes d’autoconsum fotovoltaic però aquest any fa una passa més i entra a formar part de la nova Oficina de Finançament, Ajuts i Subvencions que la Cecot acaba de posar en marxa per a les empreses associades.

“El finançament serà un element cabdal en el repte de les transformacions econòmiques que han de dur a terme autònoms i empreses”, ha recordat Xavier Panés, president de la Cecot. “Hem d’ajudar-los a poder fer aquestes transformacions com la digital o la transició energètica que han de ser palanca de canvi del nostre model econòmic. Disposar de partners com Caixa d’Enginyers a l’oficina de Finançament ens permet oferir un ampli ventall de solucions de qualitat per donar suport a projectes empresarials tant per la creació de noves línies de negoci, com de creixement de l’activitat, entre altres”, ha explicat Panés.

Segons ha declarat, Antoni Fernández, Director de la filial Vida i Pensions del Grup Caixa d´Enginyers, “Amb aquest nou servei, que estarà a disposició a partir del proper mes d’abril, donem resposta a la reforma de pensions que per primera vegada contempla la possibilitat d’oferir plans de pensions específics per a treballadors autònoms. El treball conjunt que estem realitzant amb els membres d’Autcat, ens permetrà posar a disposició un nou pla de pensions sota criteris d’inversió socialment responsable que respon a l’ADN d’ambdues Entitats.

A través d’aquest conveni, ambdues entitats facilitaran l’accés al crèdit als autònoms de Catalunya membres de la patronal Cecot com ho han estat fent en els darrers 8 anys.

Aplicacions anidades
Ves Superior